Heftige brand in zonnestudio aan de Markt in Lochem

0
Zwarte rook stijgt op uit de zonnestudio aan de Markt (foto: Pieter Bas ter Maat)

LOCHEM – In de zonnestudio aan de Markt in Lochem is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Dit leidde tot een enorme rookontwikkelingen. De stank van verbrand kunststof was in grote delen van Lochem te ruiken. De brandweer bestreed dat brand met meerdere eenheden. Er was ook een ambulance ter plaatse. Vier personen werden nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost ging het om een middelbrand. Volgens ooggetuigen kwam er na het uitbreken van de brand een vrouw naar buiten die om hulp riep. Een medewerkster van de zaak zou omstanders hebben verteld dat er een cabine was geknapt. Een bewoonster van de bovenwoning zag – opnieuw volgens een ooggetuige – rook. Zij wist zelfstandig naar buiten te komen.

De VNOG meldde ook dat extra eenheden naar de Markt werd gestuurd voor de waterwinning. Uit meldingen van de brandweer blijkt dat overleg werd gevoerd in het VVV-kantoor. Waarom dit nodig was is onbekend.

Er zijn vier katten uit het pand gered. Salvage komt voor de verdere afhandeling naar het pand. Volgens de VNOG heeft de snelle inzet van de brandweer erger voorkomen.

Tegen 17.00 uur is de brandweer het pand ingegaan voor controle. Over precieze oorzaak en de omvang van de schade is nog niets bekend.

De brandweer was met meerdere eenheden aanwezig bij de brand in de zonnestudio aan de Markt (foto: Pieter Bas ter Maat)