Radio573 verkast naar melkfabriek Laren

0
Larenaar Mark van Esterik (rechts) wordt de nieuwe voorzitter van Radio573. (bron: Roekeloos Radio)

LOCHEM/LAREN – De Lochemse internetradiozender Radio573 verruilt het Stadshuus in Lochem eind deze maand voor de voormalige melkfabriek aan de Holterweg in Laren. Ook het bestuur ondergaat een flinke verandering.

Grotere ruimte
In Laren krijgt de zender een wat grotere ruimte ter beschikking en die is bovendien (voorlopig) gratis. De verhuizing staat gepland voor 30 juli. Oprichter Ed Bontekoe treedt af als voorzitter en schenkt de apparatuur aan de stichting. Bontekoe – die een groot deel van het jaar in het buitenland gaat wonen – blijft wel bestuurslid al wordt dat mogelijk een soort ere-lidmaatschap.

Nieuwe voorzitter
De nieuwe voorzitter is Mark van Esterik uit Laren. Voor luisteraars van Radio573 is hij geen onbekende want hij maakt deel uit van het team van ‘Roekeloos Radio’ dat elke donderdag wordt uitgezonden. Twee van de zittende bestuursleden treden af.

Veranderingen
Ed Bontekoe zegt: ,,De doelstelling blijft gelijk maar het format van Radio573 zal de komende tijd wat veranderen. Er komen een aantal dj’s bij voor extra muziekprogramma’s. Een aantal andere programma’s blijft, waaronder het maandelijkse Politiek Café.” Bontekoe hoopt dat het vernieuwde bestuur met succes op jacht kan gaan naar meer vrijwilligers en een solide vorm van financiering.

Koers
Radio573 startte begin 2016 vanuit het Stadshuus aan de Markt in Lochem maar moest na korte tijd de handdoek weer in de ring werpen. Als verklaring daarvoor werd gegeven dat er vooraf onvoldoende was nagedacht over de koers. Dit leidde tot grote verschillen van inzicht binnen het vrijwilligersteam.

Vrijwilligers
In september vorig jaar volgde de herstart. Binnen het ook toen nog beperkte aantal vrijwilligers bleek het lastig veel tijd te steken om nieuwe vrijwilligers te zoeken en in te zetten. Ook de jacht op sponsors, adverteerders, donateurs of andere fondsen kwam niet goed op gang. De hoop is dat dit vanuit Laren en met een deels vernieuwde ploeg wel gaat lukken.

Donaties

De Stichting Radio573 Media Group heeft afgelopen jaar de ANBI-status verworven. Dit houdt in dat donaties aan de stichting van de belasting kunnen worden afgetrokken.