Home Service Verkeer RRReis wordt nieuwe naam voor OV in Oost-Nederland

RRReis wordt nieuwe naam voor OV in Oost-Nederland

0
Zo gaan de bussen van RRReis eruit zien

LOCHEM – Net gewend aan de naam Blauwnet op de trein? Vergeet die naam maar weer want precies 14 maanden na invoering van die naam komt het nieuws dat alle bussen en treinen in Gelderland, Overijssel en Flevoland gaan rijden onder de naam RRReis. Ze krijgen allemaal dezelfde huisstijl.

Het duurt overigens nog wel even. RRReis duikt in onze regio pas op vanaf december 2023. We vallen onder de concessie Berkel-Dinkel. In december 2020 gaat eerst de nieuwe concessie IJssel-Vecht van start en in 2022 is he de beurt aan Rijn-Waal. Momenteel zijn er nog 7 concessies in de genoemde provincies. Het aantal wordt teruggebracht naar 3.

Huisstijl

De huisstijl van RRReis wordt ingevoerd bij de start van de afzonderlijke concessies. De 3 R’s in de naam staan voor de 3 samenwerkende provincies. Het gaat dan om het aantal letters en niet om een verwijzing naar de provincienamen. De bussen en treinen krijgen een paars-blauw-groene huisstijl. Volgens de bedenkers staan die kleuren staan voor betrouwbaarheid, innovatie en verbinding.

Eigendom

 

Het logo van RRReis

Merk en de huisstijl zijn eigendom van de drie provincies. Daardoor blijft de huisstijl ook overeind als een andere vervoerder een concessies verwerft. Overigens kunnen de provincies ook nu al hun stempel drukken op het uiterlijk van trein en bus in hun regio’s.

Op dit moment wordt in Overijssel nog de Blauwnet-huisstijl uitgerold, bekend van de treinen die tussen Zutphen en Oldenzaal verkeren en dus ook Lochem aandoen. De beletteringsbedrijven zullen tevreden rrronken met opnieuw veel werk in het verschiet.