Raadslid Pieter Bas ter Maat (CDA) legt functie neer

0
Peter Bas ter Maat (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Lijsttrekker en fractievoorzitter Pieter Bas ter Maat van het CDA stapt onverwachts op. Dat heeft zijn partij maandagmiddag bekend gemaakt. Ter Maat vindt dat er zaken niet goed zijn gegaan en wil hiervoor de politieke verantwoordelijkheid nemen.

Verlies
Ter Maat vindt dat de afgelopen periode niet gebracht heeft wat hij ervan verwacht heeft. Het is de partij – die deel uitmaakte van de coalitie – niet gelukt om minimaal hetzelfde aantal zetels te behouden. Het CDA ging op 21 maart van 4 naar 3 zetels.

Coalitievorming
Ter Maat heeft besloten zich terug te trekken als fractievoorzitter en als raadslid. Tot afgelopen vrijdag praatte zijn partij mee aan de onderhandelingstafel waar wordt gewerkt aan een nieuwe coalitie. Die dag kwam het bericht dat het CDA het veld moest ruimen. Dat was niet vrijwillig zo bleek vandaag (maandag 9/4). Lees HIER ons eerdere bericht hierover.

Verantwoordelijkheid
In een persbericht schrijft het CDA dat uit een evaluatie moet blijken waar de verbeterpunten liggen, maar voor Ter Maat heeft al aangegeven dat voor hem
duidelijk dat een aantal zaken beter konden en daarvoor neemt hij d politieke verantwoordelijkheid.

Ter Maat zat 4 jaar in de raad en deed dit naar eigen zeggen met plezier. Hij waardeert de onderlinge contacten met inwoners en collega’s en wenst de nieuwe fractie veel succes met hun taak in de raad.

Van Ter Maat kan worden gezegd dat hij het vuur uit de sloffen liep voor zijn partij. Dat deed hij ook buiten verkiezingstijd. Hij was nooit te beroerd om op te draven om de standpunten van zijn partij over het voetlicht te brengen. Ook voor de lokale media was hij zeer benaderbaar.

Pieter Bas ter Maat maakte namens zijn partij onder meer deel uit van de raadsbrede werkgroep ‘Bruisende Binnenstad’, dat het stokje later doorgaf aan ‘Landstad Lochem’.