Raadslid Annie Visschers (GB) staat scheef voor Kannie-Waarzijn!

0

EEFDE/ZUTPHEN – GB-raadslid Annie Visschers-Markerink demonstreerde dinsdagavond voor het tv-programma ‘Kannie-Waarzijn’ hoe de meidoorns in het Witte Lint langs de N348 bij Eefde erbij zouden moeten staan. Scheef…dus. Bij gebrek aan bomen deed ze het zelf maar even voor.

Het satirische consumentenprogramma van BNN/VARA vertelde het verhaal van het mislukte kunstwerk en kwam tot de slotsom: ‘Weggegooid geld!’. In de rubriek met dezelfde naam worden (financiële) uitglijders van overheden aan de kaak gesteld. In dit geval was de Provincie Gelderland het lijdend voorwerp. Er is inmiddels 1,6 miljoen euro uitgegeven.

Meidoorn
In het programma kwam de Amsterdamse bomendeskundige Evert Ros aan het woord. Hij vertelde dat de meidoorn al bijna 30 jaar niet meer wordt geplant in steden en langs wegen, juist omdat ze zo gevoelig zijn voor onder meer de perenprachtkever. De larven van deze kever tastten ook meer dan de helft van de bomen in het Witte Lint aan.

De provincie heeft het Witte Lint inmiddels definitief vaarwel gezegd. Daarvoor in de plaats komt de het ‘Groene Kralensnoer‘. Dat moet een aaneenschakeling worden van verschillende landschapselementen.

GB-raadslid Annie Visschers doet een scheve meidoorn na voor Kannie-Waarzijn! (bron: videostill uit Kannie-Waarzijn!/BNN-Vara