Dode en gewonde bij uitslaande brand in Eefde [video]

0
Een uitslaande brand aan de Reeverdijk in Eefde (foto: LokaalGelderland.nl)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland)
EEFDE – Bij een uitslaande brand in een woning aan de Reeverdijk bij Eefde zijn donderdagochtend een dode en een gewonde gevallen. Een vrouw werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Later werd een lichaam gevonden. Het gaat vermoedelijk om de zoon van de vrouw, maar identificatie moet daar uitsluitsel over geven.

,,We zijn nog bezig met de identificatie van het slachtoffer, dus we kunnen nog niets met zekerheid zeggen”, aldus een woordvoerder. Door de brand is de hele bovenverdieping van de woning verwoest. De brandweer kon pas laat de woning binnen om te zoeken naar het andere slachtoffer.

De brand werd rond 6.30 uur gemeld. Pas tegen 9.00 uur kon de brandweer het pand betreden om te zoeken naar het slachtoffer. Het was daarvoor al bekend dat zich vermoedelijk nog iemand in de woning bevond.

Lees HIER de reactie van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve op de brand.

Video
De onderstaande video van LokaalGelderland bevat een gesprek met een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Dit gesprek werd opgenomen voordat de omgekomen bewoner was gevonden.