Provincie kapt 20 beuken langs N312 van Barchem naar Ruurlo

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

BARCHEM/RUURLO – De provincie Gelderland kapt nog deze maand 20 beuken langs de N312 tussen Barchem en Ruurlo en pleegt onderhoud aan andere bomen langs deze weg. De bomen zijn meest door verdroging aan hun einde gekomen, zo luidt de uitleg. Het verkeer kan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

De bomen waarom het gaat staan allemaal op grondgebied van de gemeente Berkelland, ter hoogte van Huize Ruurlo. In totaal staan hier circa 200 beukenbomen. De gemeente Berkelland verleende eerder al vergunning voor de kap van 7 bomen nadat bleek dat deze de droogte van de afgelopen jaren niet hebben overleefd. Later bleek dit te gelden voor nog eens 13 bomen. Ook hiervoor is de kapvergunning inmiddels verleend.

Snoeien

De andere bomen langs hetzelfde gedeelte van de weg worden gesnoeid om de veiligheid te waarborgen. Volgens de provincie worden sommige bomen fors teruggesnoeid. ‘Zo kunnen ze nog een aantal jaren mee’, zo luidt de belofte.

Herplant

Herplanten is op dit moment nog niet mogelijk. De ruimte die vrijkomt door het kappen van de bomen is te klein is om een nieuwe boom te planten. De provincie onderzoekt op welke wijze zij deze bomen op termijn kan herplanten.