‘Provincie beweegt richting rotonde in N346-Almenseweg’

1
Op de kruising van N346 en Almenseweg gaat het regelmatig mis (archieffoto: LokaalGelderland.nl)

LOCHEM/ALMEN – Bij de Provincie Gelderland lijken de geesten rijp voor een rotonde in de gevaarlijke kruising van N346 met de Almenseweg. Dit heeft het CDA Lochem via de eigen Facebookpagina wereldkundig gemaakt. Voorwaarde is wel dat de gemeenten Lochem, Zutphen en Bronckhorst meetalen aan de ingreep.

Omdat begin februari opnieuw ongelukken gebeurden op de kruising trok het CDA Lochem aan de bel bij partijgenoot en statenlid Hans van Ark. Deze heeft nu laten weten dat ook in Arnhem het inzicht is ontstaan dat de oversteek voor auto’s niet veilig is.

Veel aanrijdingen

In 2014 werd de kruising anders ingericht zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. Sindsdien gebeuren er opvallend veel aanrijdingen met auto’s. Een rotonde – waar velen al lang op aandringenn – wordt nu als beste oplossing gezien en dit zou nu ook serieus worden overwogen.

“De gemeentes en de provincie moeten nog wel met elkaar in de slag over de financiering, maar de inzet is dat die rotonde er op redelijk korte termijn komt”, aldus Hans van Ark tegen zijn Lochemse partijgenoten.

Blijheid

Fractievoorzitter Coby Wiltink laat weten erg blij te zijn dat de provincie tot andere inzichten is gekomen. ”We hopen dat de provincie er met de gemeente Lochem, Zutphen en Bronckhorst uitkomt”, zo laat ze namens het CDA weten.

1 REACTIE

  1. Eindelijk na veel geldverspilling toch verstandig aan het worden???
    Vanaf het begin af aan werd al geopperd dat een rotonde beter zou zijn, minder ongelukken en minder geld zou kosten als het direct was uitgevoerd.
    Nu heeft het meer geld, meer gewonden en veel leed gekost.
    Wanneer luisteren gemeentes eens naar hun burgers???

Comments are closed.