Marleen van der Meulen wordt fractievoorzitter D66 Lochem

0
Marleen van der Meulen (foto: D66)

LOCHEM/JOPPE – Marleen van der Meulen uit Joppe wordt met ingang van 1 maart fractievoorzitter van D66 in de Lochemse gemeenteraad. Binnen de tweekoppige fractie worden de rollen omgedraaid. De huidige voorzitter Hamp Harmsen wordt raadslid. 

Voor Marleen van der Meulen is het fractievoorzitterschap niet geheel nieuw. Eerder nam ze de taken van Harmsen gedurende enige tijd waar. Omdat de laatste, na de verkiezingen van 2022, geen nieuwe termijn ambieert werd de tijd nu rijp geacht voor een wissel. Op die manier staat er op dat moment een ervaren fractievoorzitter aan het roer, zo is de gedachte.

Portefeuille

Marleen van der Meulen is raadslid sinds 2014. Ze heeft onder meer energietransitie en duurzaamheid in haar portefeuille en op die terreinen manifesteert ze zich regelmatig binnen en buiten de gemeenteraad.

Een koersverandering heeft de aanstaande verandering niet tot gevolg. In een verklaring op de Facebookpagina van D66 zegt ze: “Samen met Hamp zet ik de ingeslagen weg voort. D66 is een sociaal liberale partij. Als bestuurslid van de landelijke thema-afdeling duurzaam van D66 zal ik dat geluid ook hier duidelijk laten horen.”

Landelijke werkgroep

Verder is Van der Meulen voorzitter van de landelijke werkgroep ‘Landbouw, Voedsel, Biodiversiteit’. Daarvoor heeft zij zich de afgelopen jaren ingezet in de gemeente Lochem en binnen de Cleantech Regio.