Programma-overzicht van IJsseljazz Gorssel

0
Archiefbeeld van IJsseljazz 2018 (foto: Niek Hidding)

GORSSEL – Eerder kondigde LochemsNieuws al een paar namen aan van artiesten die dit jaar op IJsseljazz in Gorssel staan. Enkele lezers vroegen om een volledig overzicht… Komt-ie!

Programma IJsseljazz 2019 (zondag 8 september):

Rabobank podium (Hoofdstraat):

  • 13.30 uur  Bruut & Anton Goudsmid
  • 15.15 uur  Ntjam Rosie & Band
  • 17.00 uur  Camille Sledge & band
  • 18.45 uur  George McCrae & Motownhead

Grolsch (blues)podium (Nijverheidsplein):

  • 13.00 uur  The Bellyman
  • 14.30 uur  Easterfield
  • 16.30 uur  Rootbag
  • 18.30 uur  Thomas Toussaint Band
  • 20.30 uur  Vandenberg’s Moonkings

Highlights

De highlights zijn de hoofdacts op beide podia. George McCrae heeft als soulzanger meer in zijn mars dan het niemendalletje ‘Rock your baby’ – dat in 1974 de hitlijsten bestormde – doet vermoeden. De band Motownhead waarmee hij optreedt geldt als een van de beste in zijn soort in ons land. Het geheel staat garant voor een hoge mate van dansbaarheid.

Vandenberg

Ad (Adje, Adrian) Vandenberg behoeft geen introductie meer. De band Moonkings waarmee hij alweer een paar jaar in de weer is wellicht wel. Vandenberg’s Moonkings is smullen geblazen voor de liefhebbers van een stevig portie rock en mooie ballades. Het gitaarwerk van Ad Vandenberg is – ondanks een lange pauze wegens een blessure – nog altijd als vanouds. Niet alleen technisch formidabel, maar ook met een glasheldere en herkenbare sound.

Jonge ritmesectie

Moonkings heeft een jonge ritmesectie met Sem Christoffel op basgitaar en Mart Nijen Es op drums. Beiden komen uit Enschede, maar de drummer is een zoon van Anton Nijen Es uit Borculo. Vader is vooral bekend als drummer van blaaskapellen, met oog voor sensatie. Bekend is zijn act in het nummer ‘Der Lieblingstrommel’ waarbij het drumpodium tijdens de solo tot ongekende hoogte stijgt, en soms nogal schoksgewijs daalt. Een voorbeeld is de zien in DEZE oude video (solo vanaf ongeveer 2:00min)

Jan Hoving

De sensatie van de Moonkings is zanger Jan Hoving. Deze akkerbouwer uit Flevoland is een echte ontdekking. De vergelijking is gewaagd, maar Hoving doet vaak denken aan Paul Rodgers, de zanger van The Free en Bad Company. Hij combineert de rock ‘n roll en zijn grote agrarische bedrijf met liefde. ‘s Avonds optreden en de volgende ochtend weer op de trekker.

Een documentaire over Vandengberg’s Moonkings uit het ‘Uur van de Wolf’ is HIER nog te bekijken.

Informatie

Naast de podia kent IJsseljazz een foodplein. Veel winkels in Gorssel zijn op 8 september geopend. Ook Museum More – dat midden tussen de podia staat – is die dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het festival is zoals gewoonlijk gratis toegankelijk.

Meer informatie over de overige artiesten van IJsseljazz is te vinden op: www.ijsseljazz.nl

Lees HIER een eerdere aankondiging op deze website.
En HIER is een uitgebreide fotogalerij van IJsseljazz 2018 te vinden