Politie zocht mes in de Berkel na beroving

0
De politie doorzoekt de Berkel (foto: LochemsNieuws)
(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM – De politie zocht vorige week drie dagen lang het water en de oevers van de Berkel in Lochem af,  ter hoogte van de Noorderbleek. Inmiddels is duidelijk dat er werd gezocht naar een mes. Deze werd dinsdagnacht gebruikt bij een beroving, zo laat de politie weten.
Instelling

Twee jongens hebben in die nacht onder bedreiging van een mes geld afhandig gemaakt van een begeleidster van de instelling waar de twee zaten. Daarna namen ze ze benen. Ze konden snel worden gepakt maar het mes is vermoedelijk kort voor de aanhouding in het water van de Berkel gegooid. Volgens de Stentor gaat het om de instelling Pactum aan de Ampsenseweg, waar jongeren met gedragsproblemen worden behandeld.

Niet alleen het water van de Berkel werd doorzocht, ook prullenbakken werden geopend en de oevers werden uitgekamd. Hierbij werd ook een hond ingezet. Voor zover bekend is het gezochte mes niet gevonden. De daarmee bedreigde medewerkster raakte niet gewond. Er werd slechts een klein geldbedrag buitgemaakt.

Sporttas
Vorige week donderdag meldde zich een man bij het gemeentehuis die een sporttas kwam inleveren die bij hem over het hek was gegooid. De vinder heeft geen persoonsgegevens achtergelaten. ,,De tas heeft mogelijk te maken met de beroving en wij willen graag in contact komen met de vinder.” aldus een politiewoordvoerder.