Poelier ‘t Vöske groeit groter aan de Haalmansweg

0
Jeroen Hoffman van Poelier 't Vöske voor zijn nieuwe pand (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Jeroen Hoffman (47) van Poelier ‘t Vöske verhuist zijn bedrijf van de Tramstraat naar de Haalmansweg. Daar krijgt hij drie keer zoveel ruimte en sterk verbeterde parkeermogelijkheden . ,,Ik ga geen gekke dingen doen. In eerste instantie doen we hier in principe hetzelfde als aan de Tramstraat”, zo zegt Hoffman.

De particuliere klanten krijgen vooral te maken met de winkelruimte en die wordt aanzienlijk groter. Aan de Tramstraat staat nu een toonbank/vitrine van 4 meter. Hoffman heeft net een exemplaar van 8 meter gekocht. Hij wil wat meer inzetten op kant-en-klaar-maaltijden en die kan hij dan ook beter presenteren.

Logistiek
,,Ik zet wat stoeltjes in de winkel zodat je ook ter plekke wat kunt eten. Denk aan simpele dingen uit ons assortiment, maar ook een schnitzel met patat is mogelijk. Het wordt zeker geen plek waar je uitgebreid uit eten gaat”, aldus Hoffman. Hij kan zich echt verheugen op de extra ruimte waardoor het logistiek allemaal een stuk makkelijker wordt.

Het voormalige pand van Top Casings is uitermate geschikt voor het werk dat ‘t Vöske doet. Er zijn goede laad- en losmogelijkheden voor vrachtwagens en veel koel- en vriesruimte. In een deel van het pand worden de verhuurspullen van de cateringafdeling gestald. ‘t Vöske verzorgt veel barbecues en buffetten.

Onverwachte stap
De stap kwam ook voor Hoffman zelf onverwacht. Concrete plannen om te verhuizen naar een ander pand had hij niet. Wel liep hij aan de Tramstraat tegen grenzen aan voor wat betreft ruimte en parkeren. ,,Naar de toekomst kijkend is ons huidige pand lastig te verkopen aan een ander als ik er ooit mee wil stoppen. Dat zal hier een stuk gemakkelijker zijn, ook al omdat er volgens het bestemmingsplan veel mogelijk is”, zo legt hij uit.

De bal kwam aan het rollen toen het pand aan de Haalmansweg te koop kwam te staan. Jeroen Hoffman kende het al want hij deed vroeger wel eens vakantiewerk voor de gebroeders Van Oene die sinds jaar en dag bekend zijn in Lochem van hun darmenhandel. Zij verhuurden het pand de afgelopen jaren aan Top Casings. Daar kwam vorig jaar een einde aan toen het bedrijf voor natuurlijke en kunststof darmen (casings) na een fusie vertrok.

Overdracht
Hoffman: ,,Ik ken Jan van Oene heel goed en toen ik hem vroeg of het pand niks voor mij zou zijn, zei Jan: ‘Als jij het niet koopt zou ik niet weten wie het wél zou moeten kopen.'” Dit leidde vorige week tot de officiële overdracht van het gebouw.

Als alles mee zit hoopt Jeroen Hoffman zijn nieuwe zaak ergens in de maand maart te openen. Naast de verkoop aan particulieren levert het bedrijf veel aan bedrijfsmatige klanten, zoals slagers en supermarkten. De klantenkring bevindt zich in de Achterhoek, Twente en Salland.

In de weekenden wordt vlees dat is overgebleven verwerkt zodat het kan worden verkocht als diervoeding. Door de extra ruimte denkt Hoffman die tak van zijn bedrijf nog wat te kunnen uitbreiden.

Zin in
Hoffman heeft er echt zin in. ,,Dit had ik ook wel een beetje nodig; een nieuwe uitdaging’, zo zegt hij. Hij gaat eerst zorgen dat alles goed loopt op de nieuwe locatie en kijkt dan wel of hij nog andere ideeën gaat uitwerken. ,,Vooral niet te gek doen want ik ben en blijf toch op de eerste plaats een poelier. Ik wil ook vooral geen kantoorpief worden.”