Pilotproject: boodschappenbus voor Epse en Gorssel

0
De boodschappenbus van de Stichting Welzijn Lochem en Jumbo Brinkman in Gorssel (eigen foto)

LOCHEM – De Stichting Welzijn Lochem (SWL) gaat, in samenwerking met supermarkt Jumbo Brinkman in Gorssel, een nieuwe dienst aanbieden in Epse en Gorssel: de boodschappenbus. Dit pilotproject gaat op woensdag 30 januari een proefperiode in.

Wie gebruik maakt van deze dienst doet zelf de boodschappen en wordt gebracht en gehaald door de bus van SWL, die hiervoor elke woensdag beschikbaar is. Het gaat om een gratis service die op afroep rijdt met maximaal 8 personen. Als er geen aanvragen zijn rijdt de bus niet.

Ook rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de bus. In dat geval dient de rolstoelgebruiker wel zelf een begeleider te regelen.

Woensdagen
De bus rijdt op de woensdag om 10.30 uur heen en om 12.00 uur weer terug. De chauffeur blijft op de passagiers wachten bij de supermarkt. Er worden uitsluitend adressen in Gorssel en Epse bediend.

Aanmelden

Wie gebruik wil maken van deze service kan zich aanmelden bij het centrale nummer van Stichting Welzijn Lochem: 0573 -29 70 00. Vraag dan naar Toos Valkeman. Zij beantwoord ook vragen over de boodschappenbus. Aanmelden voor een rit kan op maandag en dinsdag van 8.30 tot 12.00 uur.