Jan Ottink Band met ‘Vónken & Vlámmen’ in Schouwburg Lochem

0
De Jan Ottink Band tijdens de voorstelling 'Vónken & Vlámmen' (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Voor Jan Ottink is het een thuiswedstrijd als hij zaterdagavond met zijn band het podium van de Schouwburg Lochem beklimt. Zijn voorstelling heet ‘Vónken & Vlámmen’ en bevat naast veel nieuw werk ook oudere en bij velen zeer bekende songs.

Bezetting
‘Poëtisch, geëngageerd, rauw en direct in zijn teksten en doorleefd in zijn stemgeluid. En vooral: ‘dichtbie huus”, zo wordt voorstelling beschreven. En Ottink heeft misschien wel de beste band ooit achter zich staan. Met de letterlijk en figuurlijk grote gitarist Luc Verheij, toetsenist Maarten Knikkink, bassist George Oerlemans, drummer Patrick Hissink en de zangeressen Sophie Eskes en Tessa Elferink.

Winnaar
Met de prachtige titelsong van de cd ‘Maak mie wakker’ was hij de dubbele winnaar van de ‘Gelderse Kleiroze’; dé prijs voor het mooiste streektaallied van 2015. Uit het juryrapport: ‘Onze Nederlandse kleinkunst is rijk aan prachtige liedjes, die altijd ergens over gaan, die mensen wakker maken of wakker houden omdat het moet: werk van Frans Halsema, Robert Long, Ivo de Wijs etc. De jury herkent in deze kleinkunsttraditie het werk van onze winnaar. In zijn werk gebruikt de winnaar de streektaal om te zingen over grote en kleine kwesties, zoals het geluk, de liefde, de bijzondere zaken die je soms om de oren vliegen. En hij doet dat steeds op een emotievolle manier met zijn karakteristieke stem.’

Dinsdag op Radio573
Jan Ottink is dinsdagavond (15/11) te gast in het programma ‘Oud & Nieuw(s)’ om te praten over de voorstelling en zijn plannen voor de toekomst.

Kaarten bestelling voor de voorstelling van aanstaande zaterdag kan via de website van Schouwburg Lochem.

Hieronder een YouTube-video met een splinternieuw nummer van Jan Ottink. Tijdens de voorstelling zal hij het publiek vragen om het refrein van ‘Brugge’ mee te zingen. De video geeft verder een foto-impressie van de voorstelling (foto’s: Bert Wittenberg).