Parkeerprobleem bij Oldenhof Gorssel nog niet verholpen

0

GORSSEL/LOCHEM – De parkeerproblemen bij De Oldenhof in Gorssel zijn ondanks eerdere ingrepen nog niet verholpen. PvdA-fractielid Jos Israël kaartte het maandagavond (19/9) nogmaals aan tijdens de gemeenteraadsvergadering. De wethouder meldde dat er snel opnieuw actie wordt ondernomen.

Museum
De parkeerproblemen bij De Oldenhof zijn ontstaan door het succes van museum MORE aan de overkant van de weg. Veel bezoekers verkiezen de parkeerplekken bij het dorpscentrum boven die achter het museum en hotel-restaurant Loetje. Dit stelt mensen die slecht ter been zijn voor problemen. In De Oldenhof zijn onder meer een artsenpraktijk en diverse zorginstellingen gevestigd.

Borden
Eerder werden al borden geplaatst die bezoekers erop moeten wijzen dat de parkeerplaatsen uitsluitend zijn bedoeld voor bezoekers van De Oldenhof. Wethouder Jan Kottelenberg meldde dat tijdens overleg met de Dorpsraad Gorssel is afgesproken dat die borden een betere plek krijgen, zodat ze niet meer over het hoofd kunnen worden gezien. Bovendien komen er enkele gereserveerde parkeerplekken voor bezoekers van de huisartsenpraktijk.