Oud-Lochemer Jurrien Roossien (56) overleden

0
Het oude pand van de Garve aan de Blauwe Torenstraat.

LOCHEM/DEVENTER – In Deventer is maandag (25/7) Jurrien Roossien op 56-jarige leeftijd overleden. Hij woonde lange tijd in Lochem waar hij de eerste schreden zette op zijn lange pad als vrijwilliger met hart voor kinderen.

Lochem
Roossien was al in de jaren ’70 betrokken bij de kinderactiviteiten van de toenmalige Stichting Sociaal Kultureel Werk Lochem (SKWL). Die vonden plaats in een pand aan de Blauwe Torenstraat dat vooral bekend was onder de naam van het daar eveneens gevestigde jongerencentrum Ungha. Later werd dit De Garve.

Populair
Jurrien Roossien, die werd geboren in Zutphen, begeleidde als vrijwilliger verschillende kinderclubs en -activiteiten. Hij was altijd heel populair bij kinderen door zijn open en vrolijke karakter. Hij was een opvallende verschijning met een grote bos rood haar.

Deventer
Later vertrok Roossien naar Deventer waar hij zijn liefde voor het werken met kinderen een professionele draai probeerde te geven. Hij begon de kinderboekenwinkel De Zwarte Hond en organiseerde ook daar allerlei activiteiten, waaronder het Kinder-Doe-Iets-Festival. Ook was hij betrokken bij de landelijke Sinterklaasintocht.

Jurrien Roossien was al geruime tijd ziek. Hij stierf maandag in een hospice. De uitvaart vindt aanstaande vrijdag in familiekring plaats.

Op de site Mensenlinq kan een condoleancebericht worden geplaatst.