Oud-Lochemer en motorcrosscommentator Jan Woessink (67) overleden

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/HARFSEN – Oud-Lochemer en motorcrosscommentator en -promotor Jan Woessink is afgelopen woensdag overleden. Hij was jarenlang sportcommentator van de regionale omroepen, Studio Sport en Eurosport. In Harfsen was hij jarenlang betrokken bij motorsportvereniging Hamac. Jan woonde de laatste jaren in Twello.

Jan Woessink croste zelf op behoorlijk niveau en kwam uit een familie waar de motorsport hoog in het vaandel stond. Zijn vader zat in het bestuur van Hamac, waar Jan later ook deel van zou uitmaken.

Na zijn carrière als actieve crosser legde hij zich toe op de sportjournalistiek, met motorcross als specialisatie. Zijn stem en grote kennis brachten hem al snel naar de regionale omroepen. Later was hij ook bij Studio Sport en bij Eurosport te horen.

Stem
Bij Studio Sport kwam Jan aan de bak als de vaste motorsportman, Hans van Loozenoord, niet kon worden ingezet. Wie met Jan Woessink praatte kreeg vroeger of later te horen dat hij het verschrikkelijk vond om naar zijn eigen stem te luisteren. Het liefst vermeed hij dit dan ook, maar dat was niet altijd mogelijk. Met name bij Eurosport was hij vaak betrokken bij het monteren van samenvattingen en dan hoorde hij onvermijdelijk zijn eigen stem.

Publiektrekkers
Jan Woessink begon zijn eigen pr-bureau en raakte betrokken bij de organisatie en promotie van (motor)sportevenementen. Voorop stonden de evenementen van Hamac en de Stichting Motorsport Harfsen. Jan had een neus voor publiekstrekkers. Rond de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) op het circuit Peppelenbos in Harfsen zorgde hij voor spektakel zodat het evenement aantrekkelijk werd voor de hele familie. Door zijn eigen enthousiasme wist Jan ook veel ondernemers over te halen tot sponsoring.

Jan Woessink was als pr-man ook een aantal jaren verbonden aan de Stichting Tractor Pulling Lochem. Ook daar kwam hij met ideeën die het evenement voor meer mensen aantrekkelijk maakten.

Jan Woessink was al lange tijd ziek en dat maakte dat hij niet ouder werd dan 67 jaar. Maandag (19/3) is er van 19.00 tot 19.30 uur een condoleance in crematorium De Omarming in Zutphen. Daar vindt dinsdag om 10.30 uur de crematieplechtigheid plaats.