Opnieuw Staf & Mijter Weekend rond sint-intocht Lochem

0
Sinterklaas tijdens de intocht in Lochem. (eigen foto)

LOCHEM – De intocht van Sinterklaas in Lochem gaat ook dit jaar weer gepaard met het Staf & Mijter Weekend. Na aankomst per stoomboot in het Twentekanaal volgt zaterdagmiddag (19/11) een toer richting binnenstad waar de burgemeester de goedheiligman zal verwelkomen.

Schoen zetten
Aansluitend zijn er allerlei activiteiten, waaronder een fotoshoot met sinterklaas en zijn pieten. Kinderen mogen hun schoen zetten in het tot pakhuis van de sint omgetoverde oude raadhuis. Die kunnen ze een dag later weer ophalen.

Koopzondag
Op zondag zijn er opnieuw veel activiteiten voor met name de kinderen. Ze kunnen onder meer knutselen, spelen en genieten van optredens van Jansstheater. De winkels in het centrum van Lochem zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees hieronder het volledige programma. De tekst is van de organisatie van het weekend. Meer op www.sinterklaaslochem.nl

ZATERDAG 19 NOVEMBER 12.00 – 17.00 UUR

13.30 – 16.00 uur 13.30 uur Aankomst
Sinterklaas komt met al zijn Pieten per stoomboot aan over het Twentekanaal ter hoogte van de Haalmansweg. Praatjesmeneer Wally warmt de kinderen op en wacht vol verwachting met een kloppend hart op de Sint

13.45 uur – Intocht 
Route Na een korte pauze stapt Sinterklaas op Amerigo en begint zijn tocht door de binnenstad. Achter de muzikale begeleiding van Advendo zal Sinterklaas iedereen in Lochem toezwaaien. Route: Haalmansweg, Tramstraat, Walderstraat, Blauwe Torenstraat, Achterstraat, Bierstraat, Smeestraat, Oosterwal, Molenstraat en eindpunt Kleine Markt (Sinterklaasplein)

14.15 uur – Welkom
De Burgemeester van Lochem verwelkomt Sinterklaas en zijn Pieten op het Sinterklaasplein in ons mooie Lochem.

14.30 – 16.00 uur – Gezelligheid en Schoen zetten
Na het welkomstwoord van de Burgemeester zal op het podium een verrassend optreden worden verzorgd door Sint en zijn Pieten. De Graaf Otto Groep heeft een super tof klimrek neer gezet en de kinderen van 0 jaar t/m groep 5 mogen hun schoen zetten in het cadeautjes pakhuis van Sinterklaas onder begeleiding van Buik & Co.

16.00 uur – Foto
Iedereen mag met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto! Voor het cadeautjes inpakhuis maken we samen een mooie herinnering! Sint vertrekt naar zijn tijdelijke verblijf op huize Verwolde.

ZONDAG 20 NOVEMBER 12.00 – 17.00 UUR

12.00 – 17.00 uur – Koopzondag
Op zondag 20 november zijn de winkels in Lochem open van 12.00 – 17.00 uur. Veel winkels nemen deel aan de Sinterklaasactie Check Sint en Win! Kijk op sinterklaaslochem.nl/actie. Deze middag is ideaal om de laatste cadeautjes voor het “heerlijk avondje” in huis te halen! 13.30 uur – Aankomst Sinterklaas Rond half twee ’s middags komt Sinterklaas aan op Amerigo. Samen met de Pieten zal hij de ondernemers in Lochem begroeten met een korte tour. Vanaf 14.00 uur zal Sinterklaas met alle Pieten op het Sinterklaasplein zijn.

14.00 – 16.00 uur – Schoen ophalen
Spannend! Wat hebben de Zwarte Pieten dit jaar in jouw schoen gedaan? Kom je schoentje met het cadeautje en een manderijn, aangeboden door Derks uw groenteman, ophalen in het cadeautjes pakhuis.

14.00 – 16.00 uur – Gezelligheid en Jansstheater op het Sinterklaasplein
Sinterklaas is met zijn Pieten in de binnenstad. Op het podium verzorgd het Jansstheater een superleuk doorlopend programma voor jullie. Er is op het Sinterklaasplein en rondom de Grote Kerk van alles te doen. Kom het ontdekken! Dit jaar is er zelfs een echte Pietenbar waar je lekker chocomelk of, voor de ouders, Gluhwein kunt drinken, met dank aan Albert Heijn en Eetcafe Scholten.

Voor de kinderen zijn er allerlei gezellige activiteiten onder begeleiding van de Scouting Graaf Otto Groep Lochem, een grote stormbaan van het Kindercentrum en iis er een knutselworkshop waarbij je geholpen wordt door de Kunstfactor. Ook gaan we een heeeeeeeele grote tekening, dank Kreunen Bouw, met z’n allen maken voor de Sint. De Sint en zijn Pieten hebben alle tijd om met jou te spelen, dansen en op de foto te gaan. Je komt ogen en oren te kort als je zondag door Lochem wandelt. Kom je verlanglijstje persoonlijk afgeven bij Sinterklaas, leer van de Pieten hoe je het beste een cadeautje inpakt en geniet van de optredens van het Jansstheater.

staf-mijter-2016-poster