Open Jongerenwerk Laren houdt Ophoepel- en Brommercross [video]

0

LAREN – Open Jongerenwerk Laren (OJWL) houdt in het weekeinde van 22 en 23 september opnieuw een crossevenement voor brommers. Op zondag wordt er gecrosst in diverse klassen. Op zaterdagavond staat de Ophoepelcross op het programma. Dit is een afvalrace waarbij de de zwakste broeders en zusters telkens letterlijk moeten ‘ophoepelen’.

(In de YouTube-video boven dit artikel zijn opnamen te zien van de brommercross van 2017)

OWJL wil regionale crossers van elk niveau samenbrengen voor sportieve krachtmetingen. Maar de gezelligheid staat voorop. Zowel ervaren motorcrossers als jongens en meiden die ook wel eens een wedstrijdje willen rijden met hun motor of brommen kunnen meedoen. Aan de Dennenweg in Laren wordt een speciaal circuit aangelegd waar wordt gestreden om de prijzen.

Daglicentie
Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een motorsportvereniging. De organisatie zorgt voor een daglicentie van de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Daardoor is ook de verzekering geregeld.

Naast de strijd op wielen is er live-muziek, catering en vermaak voor de jongste bezoekers. Voor kinderen is er dit jaar voor het eerst een loopfietsrace, die in de pauze van de cross wordt gehouden op het circuit.

Kunstlicht
De Ophoepelcross wordt zaterdagavond gehouden bij kunstlicht. Alle motoren vanaf 125cc kunnen hieraan deelnemen. Er is verder geen klassenindeling. Het gaat om relatief korte manches over slechts enkele rondjes. De registratie verloopt via een zogeheten transponder. Wie zelf niet zo’n apparaat heeft kan er bij de organisatie eentje huren voor 10 euro.

Ook de deelnemers die er het minst van bakken krijgen de garantie dat ze, naast de training, aan tenminste drie wedstrijdjes kunnen meedoen.

In de feesttent speelt de hele avond de band Guts.

Tijdschema zaterdag 22 september:
Alle rijders moeten zich vanaf 16:30 eerst melden in de feesttent, ook als ze al al zijn ingeschreven.

Training: vanaf 17:30 uur
Wedstrijden: vanaf 18:30 uur
Finale: 21:50 uur
Prijsuitreiking: 22:30 uur

Inschrijfgeld €15,00, op de dag zelf €20,- OJWL leden krijgen bij de inschrijving twee comsumptiemunten. Verplicht afsluiten van de MON daglicentie, dit kan ook op de dag zelf.

Zondag 23 september
Op wordt de zondag is de daadwerkelijke brommercross gehouden, met de volgende klassen:
– Brommerklasse oldtimer, motoren tot 1990
– Brommerklasse 13-16 jr / Damesklasse
– Brommerklasse >16 jr
– Crossmotoren 65/85cc
– Crossmotoren MX2, t/m 144cc tweetakt en t/m 250cc viertakt
– Crossmotoren MX1, boven 144cc tweetakt en boven 250cc viertakt

Tijdschema:
Training: vanaf 9:30
Wedstrijden: vanaf 12:00
Prijsuitreiking: 18:00
Inschrijfgeld €15,00, op de dag zelf €20,- OJWL leden krijgen bij de inschrijving twee comsumptiemunten. Verplicht afsluiten van de MON daglicentie, dit kan ook op de dag zelf.

Ook hier moeten alle rijders zich ‘s morgens vanaf 8.00 uur melden in de feesttent.
Dick Raat loopt deze dag rond met zijn gitaar om voor de muzikale noot te zorgen.

Informatie voor bezoekers

Het circuit is te vinden aan de Dennenweg in Laren. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Kinderen onder 1.40 meter mogen gratis naar binnen.

Inschrijven deelnemers:

Het inschrijven voor zowel de ophoepelcross als de brommercross kan via de website van OJWL.