Open Energiedag: Kijken bij Zonnepark Armhoede

0
Een deel van de zonnepanelen op de voormalige vuilstort Armhoede (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Op zaterdag 11 september wordt de eerste Open Energiedag gehouden. Dan is het op veel plaatsen in het land om een bezoek te brengen aan een zonnepark, windturbine, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten. In Lochem ontvangt TPSolar die dag belangstellenden bij Zonnepark Armhoede.

De Open Energiedag richt zich op de eerste plaats opvoorlichting, zodat mensen kunnen ervaren hoe het werkt.

Wandeling

Tussen 10.00 en 14.00 uur start bij de ingang elk halfuur een wandeling. Deze is ongeveer 1,5 kilometer lang en voert over het gehele terrein, tussen zonnepanelen en groenstroken door. Deelnemers kunnen onderweg vragen stellen. Na afloop worden koffie of thee met iets lekkers aangeboden.

Bij slecht weer zorgt TPSolar voor voor paraplu’s. Goede (wandelschoenen) en een lange broek worden geadviseerd. Bij het inrijden van de Hagendijk ligt na een kleine 300 meter aan de linkerkant de ingang van het zonnepark. Auto of fiets kunnen binnen de omheining worden geparkeerd.

Armhoede

Het zonnepark is door TPSolar gerealiseerd op de voormalige vuilstortplaats die ruim 25 meter boven het omringende landschap uitsteekt. Het gebied is ongeveer 15 hectare groot. Er wordt groene stroom voor zo’n 2500 huishoudens opgewekt. Bij de aanleg is aandacht besteed aan de groene imbedding van het park en aan de diversiteit. Zo is er bloemrijk grasland en bijenhotels. Er grazen 100 schapen.

Meer informatie over de Open Energiedag is te vinden op daarkrijgjeenergievan.nl

Zonnepark Armhoede is te vinden aan de Hagendijk 1, een zijweg van de Grote Drijfweg. Meer informatie via: www.tpsolar.nl/armhoede

Open Energiedag
Zonnepark Armhoede
Wanneer: Zaterdag 11 september
Tijd: 10:00 – 14:00 uur
Locatie: Zonnepark Armhoede
Adres: Hagendijk 1, 7241 NR Lochem