Oorlogsmuseum Lochem komend weekend geopend

0
Een sneak-preview van het Lochems Oorlogsmuseum

LOCHEM – Vanaf komend weekend heeft Lochem een heus museum. Het Lochems Oorlogsmuseum aan de Walderstraat beleeft dan de pre-opening. Zaterdag voor genodigden en zondag voor het publiek. De feestelijke grand-opening wordt bewaard voor volgend jaar, als Nederland 75 jaar bevrijding viert.

Er wordt momenteel nog koortsachtig gewerkt aan de inrichting en het positioneren van de collectie. Het draait om de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in het algemeen maar de historie van Lochem in het bijzonder. De uitgebreide collectie van Berry Swarthoff vormt de basis.

Rondleidingen

Ook zijn kennis over die periode komt goed van pas bij de samenstelling van de tentoonstelling in het voormalige pand van eethuis Wayang en bij de toekomstige rondleidingen in en buiten het museum.

Begin dit jaar werd de Stichting Liberation Museum Lochem opgericht. Dankzij bijdragen van Fonds 1819 en donaties via een crowdfunding-actie kon worden begonnen met de ontwikkeling. Ook hebben een aantal Lochemse bedrijven bijdragen in natura geleverd.

Gratis toegang

De toegang tot het nieuwe museum is gratis. Bezoekers kunnen op 2 manieren hun steun betuigen door een vrijwillige bijdrage in een daarvoor bestemde bus te deponeren of door donateur te worden.

Zaterdag is de pre-opening voor genodigden en zondag kan het publiek er tussen 11.00 en 16.00 uur terecht.

Nog voor de opening komt ook de website van het museum in de lucht met alle informatie over de openingstijden en de collectie. Het adres is: lochemsoorlogsmuseum.nl

Nu nog leeg, maar dat wordt snel anders. Het Lochems Oorlogsmuseum