Ook Lidl in Lochem nu op zondag open

0
Foto ter illustratie

LOCHEM – Lidl aan de Prins Bernhardweg in Lochem is vanaf nu elke zondag open. Daarmee is de discounter de laatste supermarkt in de kern van Lochem die op zondag de deuren opent.

Lidl is voortaan elke zondag open van 10 tot 18 uur. In Lochem waren Plus Cornelis, Albert Heijn, Jumbo en Aldi al langer op zondag open.

Plus Cornelis aan de Albert Hahnweg was in 2010 de eerste supermarkt die op zondag open mocht. In Gorssel was Super de Boer (nu Jumbo) al voorgegaan. De toenmalige Winkeltijdenwet stond het gemeenten toe om per 15.000 inwoners een één supermarkt ontheffing te verlenen. Lochem hield het simpel door te kijken welke ondernemer het eerst zo’n ontheffing vroeg. Albert Heijn en omwonenden van Plus Cornelis tekenden zonder succes bezwaar aan.

Toen de Winkeltijdenwet dat mogelijk maakte liet Lochem de teugels vieren en mocht in principe elke supermarkt op zondag open. Albert Heijn en Jumbo maken daar al langere tijd gebruik van. Eind vorig jaar volgde de nieuwe Aldi aan de Hanzeweg in Lochem.

Lidl viert de eerste open zondag met een broodaanbieding voor brunch of lunch.