Online bestellingen Jumbo voortaan bezorgd vanuit Deventer

0
Jumbo hub aan de Kluwerweg in Deventer, een nieuwbouwpand met zo’n 1300 m2 vloeroppervlakte (foto: Jumbo)

LOCHEM/GORSSEL – Online bestelde boodschappen bij Jumbo Supermarkten worden voortaan bezorgd vanuit een maandag (21/6) geopende hub in Deventer. Veel plaatsen in de regio, waaronder Lochem en Gorssel, worden van daaruit bediend. Tot nu toe werden de bestellingen vanuit de lokale Jumbo winkels bezorgd.

De nieuwe 1300 vierkante meter grote hub aan de Kluwerweg in Deventer werd maandag geopend door Jumbo-COO Cees van Vliet, het Jumbo online team en wethouder Thomas Walder van de gemeente Deventer. Van hieruit worden in eerste instantie Apeldoorn, Deventer, Twello, Colmschate, Bathmen, Gorssel en Lochem bediend. Dit gebied wordt snel uitgebreid met de plaatsen Vaassen, Epe, Zutphen, Eerbeek, Dieren, Voorthuizen en Barneveld.

40 bestelbussen

Na de zomer, als hub Deventer in alle gebieden operationeel is, worden de online bestelde boodschappen door middel van zo’n 40 bestelbussen direct bezorgd bij klanten in de regio. Online-klanten van Jumbo kunnen bij het bezorgen dezelfde service verwachten als die zij ontvangen vanuit de winkels, zo belooft Jumbo. Door de opening van de nieuwe hub, kunnen zij nu kiezen uit meer en kortere bezorgslots dan nu nog het geval is.

De online bestelde boodschappen worden, net als nu, verzendklaar gemaakt op een centrale locatie in Raalte en van daaruit naar Deventer vervoerd.

Toenemende vraag

“De nieuwe thuisbezorghub in Deventer is het gevolg van de toenemende vraag naar online boodschappen via jumbo.com, omdat steeds meer klanten, zowel particulier als zakelijk, de voordelen van bezorging ontdekken”, vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. “Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo ook dit jaar op meerdere plekken in Nederland kleinere bezorglocaties voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot.”

Verdere uitbreiding

Jumbo heeft momenteel hubs in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch (bij het e-fulfilmentcenter – EFC), Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo en Groningen. Begin 2021 werd een nieuw EFC geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub. Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staat het vergroten van de online bezorgcapaciteit door verdere uitbreiding met hubs en hoog op de agenda. Na deze opening in Deventer volgen later dit jaar nog vijf nieuwe hubs op verschillende plekken in het land. Hiermee zorgt Jumbo voor een steeds sterker omnichannel aanbod voor haar klanten.

Nieuwe medewerkers

Voor de stapsgewijze uitbreiding van het bezorggebied van hub Deventer, is Jumbo nog op zoek naar bezorgers die de boodschappen bij de klanten kunnen bezorgen. Meer informatie is te vinden via jumbowerkt.nl.