Noodlokalen MSG De Garve was bewuste keuze

0
Gebouw Merlijn aan het Groenekruisstraatje. (bron: Google Streetview)

LOCHEM – Naar aanleiding van het eerdere bericht over gebouw Merlijn aan het Groenekruisstraatje kwamen er nogal wat reacties van mensen die er schande van spreken dat er voor MSG De Garve in aanbouw al vier noodlokalen nodig zijn. Dat was echter een al eerder gemaakte bewuste keus.

Prognose
MSG De Garve wordt gebouwd op basis van de leerlingenprognose in 2023. Dan zullen 392 kinderen de school bevolken. De Propschool en de Prins Hendrikschool hebben op dit moment nog meer leerlingen en het aantal kan de komende jaren nog licht groeien. Daarna zal het aantal leerlingen als gevolg van de toenemende vergrijzing langere tijd blijven dalen zo is de verwachting. De school nu groter maken – als dit op de betrokken plek al mogelijk zou zijn – zou betekenen dat zou worden gebouwd voor leegstand.

Inschikken
In het achter de nieuwe school gelegen gebouw Merlijn is plaats voor vier lokalen. In het pand schikken het Kinderknooppunt en Lonely Lochem in. Deze organisaties gaan het kantoorgedeelte van het gebouw delen. Voor de aanpassing heeft de gemeente 9696 euro beschikbaar gesteld. De rest komt van fondsen en sponsors. Ook wordt bespaard door zelfwerkzaamheid.