Nogmaals beelden van zaak gestolen pinpas in Gorssel

0

GORSSEL – Het opsporingsprogramma Onder de Loep van TV Oost heeft donderdag aandacht besteed aan de zaak van twee jonge vrouwen die in Gorssel de bankpas van een 88-jarige vrouw stalen en daarmee later in Deventer geld pinden. De zaak was eerder ook al bij Omroep Gelderland te zien.

De vrouw uit Gorssel winkelde bij het Kruidvat. Twee vrouwen volgden haar en wisten buiten de winkel de portemonnee van de vrouw te stelen. Even later belden ze met het slachtoffer en deden zich voor als een medewerker van de bank. Er werd gezegd dat haar portemonnee was gevonden en dat ze door het noemen van de pincode kon aantonen dat het om haar bezittingen ging. Blij dat haar portemonnee weer terug was gaf de vrouw de code.

Veel geld

De daders pinden vervolgens bij een pinautomaat aan de Smedenstraat in Deventer. De oude dame is op die manier veel geld kwijtgeraakt. Bij de pinautomaat zijn beelden van het criminele tweetal gemaakt.

Wie de vrouwen van de beelden herkent of wie anderszins informatie kan geven over deze zaak, kan bellen met 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan via 0900-7000.