Workshops voor beginnende muzikanten bij Zweverink Muziek

0
Dinie Zweverink van Zweverink Muziek.
LOCHEM – Zweverink Muziek in Lochem start met een aantal workshops voor mensen die net beginnen met het bespelen van een harmonica of accordeon, of die dit van plan zijn te gaan doen. Doel is om ze op een verantwoorde wijze op weg te helpen. In coronatijd blijken veel mensen hun tijd te willen besteden aan musiceren.

Eigenaresse Dinie Zweverink zegt: “In mijn winkel merk ik dat veel mensen een goedkoop instrument aanschaffen en dan eerst zelf willen proberen of het lukt. Mijn ervaring staat daar haaks op. Je kunt beter een goed instrument huren en een paar lessen nemen, dan heb je het eerder en sneller geleerd. Een paar basisinstructies van een kenner zijn essentieel. Dan wordt meteen gecontroleerd of je goed op weg bent, zodat je later niet van alles weer moet afleren als je besluit alsnog om les te nemen.”

Goed instrument

Ook blijkt dat veel mensen weer afhaken omdat het ze allemaal niet snel genoeg gaat. Met de juiste tips en instructie is dit te voorkomen. “Maar vanzelf gaat het nooit. Er moet wel geoefend worden”, aldus Dinie Zweverink. Ze wijst er verder op dat een goed huurinstrument het speelplezier vergroot. Een instrument dat zwaar speelt, lucht verliest of vals klinkt motiveert niet echt.

Kiezen

Na een goede start komt vanzelf het moment waarop een eigen instrument kan worden aangeschaft. Als je al kunt spelen wordt kiezen veel gemakkelijker. Je moet een instrument namelijk voelen en horen. En het moet ook nog bij de portemonnee passen. “Het is altijd een uitdaging om voor iemand, binnen het beschikbare budget, iets passends te vinden”, zegt Dinie Zweverink, die een van de grootste collecties instrumenten van Nederland in voorraad heeft.

Voor liefhebbers geeft ze een aantal gratis workshops met maximaal 4 deelnemers en geschikt voor alle leeftijden. Deze worden gehouden in de winkel aan de Zwiepseweg 80 in Lochem. Het instrument wordt uitgelegd en kan worden uitgeprobeerd. Ook worden de beschikbare lesmethoden besproken en verwijzing naar beschikbare docenten in de regio is mogelijk. Het streven is dat de deelnemer na afloop al een stukje met twee handen kan spelen.

Een overzicht van data en tijden:

Vrijdag 18 september, 19.00 uur: Introductie 2 rij harmonica
Zaterdag 26 september, 15.30 uur: Introductie steirische harmonica
Vrijdag 2 oktober, 19.00 uur: Introductie accordeon

Voor kinderen is er een kennismaking met de accordeon, inclusief het zelf bespelen van een instrument:

Donderdag 17 september, 16.30 en 19.00 uur.
Zaterdag 19 september, 15.20 uur.

Aanmelding

Aanmelding is voor alle genoemde workshops vereist. Dit kan in de winkel of telefonisch via 0573 25 17 04. Naar dit vaste telefoonnummer kunnen ook WhatsApp-berichten worden gestuurd. E-mailen is mogelijk via: info@zweverinkmuziek.nl.

Meer op: zweverinkmuziek.nl