Nieuwjaarsuitzending Allemaal1.tv stijgt naar grote hoogte

0

LOCHEM/GORSSEL – De nieuwjaarsuitzending, die Allemaal1 TV maakt in opdracht van de gemeente Lochem, wordt deels opgenomen op grote hoogte. De tijdelijke studio bevindt zich helemaal bovenin de 52 meter hoge OOCON-silo aan de Goorseweg. Inmiddels is daar een promotievideo opgenomen. Deze staat boven dit bericht.

Hierin kondigt presentatrice Anke Tragter aan wat er allemaal in de uitzending zit, die in plaats komt van de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve presenteert zijn nieuwjaarstoespraak op verschillende locaties in de gemeente. Verder komen een drietal zorghelden aan het woord over hun ervaringen in 2021 en hun wensen voor 2022.

A.L. Snijders

In de speciale uitzending is er veel aandacht voor de afgelopen jaar overleden schrijver A.L. Snijders. Onder dit pseudoniem was Peter Müller 10 jaar lang gemeenteschrijver en prominent aanwezig tijdens de nieuwjaarsrecepties van de gemeente Lochem.

Er is een tafellgesprek met onder meer uitgever Martien Frijns en boekhandelaar in ruste Boeije Jansen. En van weduwe Ineke Swanevelt werden opnames gemaakt in haar woonplaats Amsterdam.

Jongeren

Een vijftal jongeren is onder de vlag van De Muzehof aan de slag gegaan met het schrijven van verhalen of gedichten. De Zeer Korte Verhalan (ZKV’s) van A.L. Snijders zijn voor hen een bron van inspiratie. Ze werden gecoacht door schrijfster Maartje Wortel. In de uitzending lezen ze hun verhalen zelf voor.

Er zijn gesprekken met de eigenaar van de OOCON-silo aan de Goorseweg. En ook de maker van muurschildering op de silo komt aan het woord.

Muziek

Muzikale inbreng is er van de Lochemse rapgroep De Pioniers die de aandacht trekken met ‘0573’. En ook de dialectband Opschaakl’n is van de partij.

De uitzending is gaat op zaterdag 8 januari online, via het YouTube-kanaal van Allemaal1 TV en is ook te zien via de website van de gemeente: lochem.nl.