Nieuwe song over Ap Daalmeijer in laatste voorstellingen openluchtspel

0
Stef Woestenenk (links) met zijn band Moonyard tijdens de eerste voorstelling van 'Op Heilige Grond' (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Tijdens de laatste twee voorstellingen van het openluchtspel ‘Op Heilige Grond’ – vrijdag- en zaterdagavond – speelt Stef Woestenenk een gloednieuw nummer dat een regelrechte ode is aan de onlangs overleden Lochemse muzikant Ap(pie) Daalmeijer. Woestenenk liet zich inspireren door de sfeer van het openluchttheater en de posters van de oude popfestivals die daar werden gehouden.

Popfestivals
Die popfestivals nemen een voorname plaats in in het door Gerwin Nijkamp geschreven en door Tonnie Sleumer geregisseerde verhaal. Ap Daalmeijer zou er zelf in optreden maar dat heeft niet meer zo mogen zijn. Stef Woestenenk vormde de afgelopen jaren een muzikaal duo met Daalmeijer en neemt, samen met zijn band Moonyard, diens plek in. (Lees HIER onze recensie met fotogalerij van de eerste voorstelling.)

Feeling much better now
I’m standing on Holy Ground again

Inspiratie
Gevraagd naar waar de inspiratie voor het nieuwe nummer vandaan kwam zegt Stef Woestenenk: ,,Het optreden op die locatie, de posters van de popfestivals, de sfeer hangt nog in de bomen… de spirit van Ap.” Hij speelt het nummer vanavond (vrijdag) voor ‘t eerst. Morgen is er nog één kans om het openluchtspel te zien én de ode aan Appie te horen. Aanvang 20.30 uur. Meer informatie HIER.