Nieuwe Lidl Lochem: veel dagvers, geen tabak en duurzaam

0
De 'warme bakker' in het nieuwe Lidl-filiaal in Lochem (foto: Lidl)

LOCHEM – Zoals al eerder gemeld opent de nieuwe Lidl aan de Julianaweg op woensdag 21 oktober. Het nieuwe filiaal van 1300 vierkante meter is ingericht volgens de nieuwste Lidl-formule. Dit betekent veel dagverse producten en de mogelijkheid tot zelfscannen. Verstokte rokers kunnen er niet meer terecht. Er worden geen tabakswaren verkocht.

In de winkel komen een ‘warme bakkerij’ en een tapasmeubel met een compleet aanbod voor de borrel, zoals salades, kaas, olijven en andere hapjes. Naast de gewone kassa’s komen er zeven zelfscankassa’s.

Medewerkers gezocht

Supermarktmanager Frank zegt: “Ik ben erg onder de indruk van onze mooie en ruime winkel. Vanaf woensdag 21 oktober verwelkomen we iedereen graag.” Hij wijst er verder op dat nieuwe medewerkers bij Lidl Lochem welkom zijn.

Lidl is de eerste supermarktketen in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten en tabak. In elke nieuwe winkel is daar geen plaats meer voor. Het bedrijf ziet dit als een stap richting een rookvrije generatie.

Duurzaam

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Het filiaal is voorzien van zo’n 430 zonnepanelen en de verlichting is 100 procent LED. Verder is het pand aardgasvrij en is er constante monitoring van het energieverbruik. Medewerkers krijgen scholing om energiebewust te werken. Afval wordt volledig gescheiden.

De nieuwe Lidl aan de Julianaweg 9 is geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur.