Nieuwe dialect- en Nederlandstalige single Herman Bultman [audio]

0
De hoes van de nieuwe single van Herman Bultman (bron: Herman Bultman)

REGIO – Herman Bultman, geboren in Gelselaar en nu woonachtig in België, heeft een single uitgebracht met de titel ‘Elke dag een betje meer’. Er is ook een Nederlandstalige versie van.

Studio
Bultman is in de regio bekend als muzikant en voormalig bezitter van een eigen studio. Hij speelde onder meer bij het Ben Lansink Trio, The Cherry’s en de Larense Melodyband. Zijn studio ‘Van den Berg’ stond in het buitengebied van Markelo. Het vak van studiotechnicus en producer leerde hij in de studio van Ben Lansink.

Beluister hieronder de dialectversie van de nieuwe single:

België
De nieuwe single  ‘Elke dag een beetje meer/Elke dag een betje meer’ is opgenomen in zijn homestudio aan de Franse grens in de Ardennen in Zuid-Oost België. Herman Bultman tekende voor de tekst, muziek, productie en speelde alle instrumenten zelf in.

Gelselaaar
Herman Bultman (1950) werd geboren in Gelselaar. Als 11 jarige kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar nadat hij zijn nicht ‘Mientje oet Varssel’ gitaar zag spelen. Gitaarlessen kreeeg de jonge Herman bij Dick Fokkink in Borculo die hem naast de gewone gitaarles nog wat extra ‘praktijk-tricks’ bijbracht. ‘Een topleraar’, aldus Bultman.

Ben Lansink
Hij speelde als 14 jarige in het Gelria Cabaret en werd daar al snel opgepikt door Ben Lansink om diens Trio te komen versterken. ,,Dit werd een jarenlange erg leerzame samenwerkin”, zo zegt Bultman. ,,Ik ben Ben veel dank verschuldigd. Hij was de startmotor van mijn rijkgevulde muziekleven”, zo stelt Bultman terugblikkend/

The Cherry’s
Naast Ben Lansink heeft hij als freelancer gewerkt met de Markelose band The Cherry’s. Daarmee nam hij zijn eerste vinyl-single ‘Poelepeteutje / Zomerdroom’, dat destijds werd opgenomen in de Studio van Ben Lansink (BLM). Het nummer is nog regelmatig te horen op de diverse piratenstations.

Laren
Na The Cherry’s  speelde Bultman een paar jaar met The Melodyband uit Laren en daarnaast als duo met Bert Kleinlughtenbeld als The Jeagermeisterband.

Digitaal
Nadat Ben Lansink zijn studio was gestopt vond Herman het tijd zijn eigen studio te starten. ‘Studio van den Berg’ in Markelo kende veel successen in de begin jaren 90 en was een pionier op het gebied van digitale technieken, die destijds nog in de kinderschoenen stonden.

Harm Oet Riessen
Artiesten als Martin Dams, B-Brothers , Pauline, René Knol, Harm oet Riessen, Alwie Kroeze, Marta, Jeffrey Heesen , Harry Tienstra,  Robert Caarels (Als je gaat), Joe Toronto De Geurvreters (met Paul Schabbink) en vele anderen namen er op en deden er vaak hun eerste studio-ervaring op. In diezelfde periode speelde Herman Bultman ook nog als gitarist in het theaterorkest van Harm oet Riessen.

Rompslomp
Toen het studio teveel teveel zakelijke rompslomp bracht, ten nadele van het creatieve proces, besloot terug te gaan naar de kleinschaligheid van de homestudio.  Eerst in Markelo en later vanuit België en Luxemburg.

Hits en airplay
Herman Bultman geeft aan het leuk te vinden muziek te schrijven en op te nemen en hij hoopt dat mensen wat kunnen met de tekstuele inhoud. ,,Hitlijsten en airplay zijn leuk als ze voort komen uit respect voor het lied. Als ze voortkomen uit geforceerde stemacties heb ik daar minder mee. Als er 10 mensen  genieten van mijn songs ben ik al happy”, zo zegt hij. ,,Maar het mogen er natuurlijk meer zijn.”

CD info:
– Elke dag een beetje meer  (3’44”) Herman Bultman   ISRC: NL-LK4-17-00001
– Elke dag een betje meer  (3’44”)  Herman Bultman   ISRC: NL-LK4-17-00002
Productie en alle instrumenten: Herman Bultman
Opname : Studio Herman Bultman
Uitgave: Eigen beheer / Buma/Stemra repertoire

Klik HIER voor de Facebookpagina van Herman Bultman