Kijkcollectief Lochem exposeert in Markelo

0
Het Beaufort is het voormalige gemeentehuis van Markelo

LOCHEM  – Het Lochemse Kijkcollectief exposeert tot en met 27 augustus in Het Beaufort in Markelo. Het Kijkcollectief is een groep die elke week samen schildert onder leiding van Ina Wolters-Muilerman.

De expositie toont van alle leden van het collectief een klein deel van het werk. Ieder lid heeft een eigen stijl. Sommigen zijn al jaren bezig, anderen zijn net begonnen. Dit zorgt voor een zeer gevarieerde tentoonstelling. Ook de formaten en stijlen van de getoonde werken lopen sterk uiteen. Van klein tot graat en van realistisch tot abstract.

Thema
,,Het werken in een schildergroep biedt een prima leersituatie en is een bron van inspiratie voor de deelnemers. Het zijn mensen die houden van kleur, verf en kunst”, zegt Ina Wolters. ,,Vaak schilderen we aan de hand van een thema. Er komt veel aan de orde: portret en model, stilleven, landschap, abstract en gemengde technieken. Enkele deelnemers werken met olieverf, maar over het algemeen is acrylverf favoriet.”

De expositie is geopend op de zaterdagen 2 en 16 juni, 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus, telkens van 14.00 tot 16.30 uur. Daarnaast is tot het 27 augustus 2018 nog mogelijk op afspraak de tentoonstelling te bekijken.

Een afspraak kan worden gemaakt u via beheer@hetbeaufort.nl
Het Beaufort is te vinden aan de Burgemeester de Beaufortplein 1, 7475 AG Markelo.