Nieuwe coronaregels: ‘Amateursport gaat weer aan banden’

0
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – Het lijkt erop dat de amateursport voor volwassenen weer aan banden gaat. Dat meldt de NOS met beroep op ‘Haagse bronnen’. Ministerpresident Mark Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonge geven dinsdagavond weer een persconferentie. Dan wordt duidelijk welke beperkingen er nog meer worden ingesteld.

Dat die beperkingen er komen lijkt op basis van de landelijke cijfers wel zeker. Het gemiddelde aantal positieve coronatests over de laatste zeven dagen staat nu op 5867, tegen 3706 een week eerder. Dit kan niet langer worden verklaard door meer afgenomen tests, zoals sceptici vaak willen doen geloven. Ook het aantal ziekenhuisopnamen is verontrustend. Uit de zorgsector komen steeds luidere noodsignalen.

30 personen

Andere mogelijke maatregelen die dinsdag vermoedelijk worden gemeld zijn een definitief maximum van 30 personen in publieke binnenruimtes. De ontheffingen voor onder meer culturele instellingen en kerken komen daarmee te vervallen. Wat de gevolgen zijn voor musea en grote winkels is nog onduidelijk. De toch al geplaagde horeca lijkt ook niet aan verdergaande maatregelen te ontkomen.

Max. 4 personen

Het Kabinet overweegt verder om in buitenruimtes een groepsgrootte van meer dan vier personen te verbieden. En naar verluidt wordt mogelijk ook het openbaar vervoer weer uitsluitend toegestaan voor noodzakelijke reizen.

Gemeente Lochem

In Lochem in de afgelopen zeven dagen (6 t/m 12 oktober) 71 positieve tests gemeld. Dit zijn er meer dan de 65 van de twee weken daarvoor samen. De situatie in regio Noord- en Oost-Gelderland, waaronder de gemeente Lochem valt, geldt als ‘zorgelijk’.

Het RIVM komt dinsdag met nieuwe cijfers.