Özcan Akyol opent de ‘Living Library’ in Lochem

‘Mensen lezen’ bij de Bibliotheek

0
Beeld van een eerdere editie van Living Library (foto Martijn Bergsma/De Bibliotheek Graafschap)

LOCHEM – Özcan Akyol geeft zaterdag (21 mei) het startsein voor ‘Living Library’. Die dag kunnen bij de Bibliotheek in Lochem ‘mensen lezen’. Tijdens deze menselijke bibliotheek. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Akyol, of kortweg Eus, vertelt erover en geeft om 11.30 uur het startsein voor de gesprekken met de ‘levende boeken’.

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Ieder ‘levend boek’ heeft zelf te maken met een bepaald vooroordeel. De ‘levende boeken’ bespreken het graag met jou. Zo kun je deze keer ‘boeken lenen’ met titels als: vluchteling, moslima, zondagskind, moeder met gehandicapte dochter, indo 2e generatie, meneer met niet aangeboren hersenletsel, vrouw met autisme, voor altijd mijn baby en een adoptiekind.

Ontmoet je vooroordeel

De basis voor een gesprek bij de Living Library is wederzijds respect en dialoog. Zowel de ‘boeken’ als de lezers hebben het recht om een vraag te stellen, maar beiden hebben ook het recht om een vraag niet te beantwoorden of om het gesprek te beëindigen als zij dat willen.

De Living Library wordt zaterdag gehouden van 11.30 tot 15.00 uur bij de Bibliotheek in Lochem. Iedereen is welkom en kan ter plekke aangeven met wie men graag in gesprek wil gaan. Een gesprek met een levend boek duurt ongeveer 20 minuten met een eventuele verlenging van 10 minuten. En het is niet nodig om lid te zijn van de Bibliotheek.

Meer informatie over Living Library is te vinden op livinglibrary.nl.