Nationale Sportweek opent vele deuren naar sport en beweging

0
(foto: pixabay.com)

 

LOCHEM – De Nationale Sportweek wordt gehouden van 17 tot en met 25 september. Veel verenigingen in de gemeente Lochem zetten dan hun deuren open om hun sport- en bewegingsaanbod te presenteren. Er kunnen veel takken van sport worden bekeken en vaak kunnen bezoekers ook meteen meedoen.

Voor iedereen
Verenigingsondersteuner Sport, Tom Kleissen, coördineert de sportweek in opdracht van Sportraad Lochem. ,,Ook dit jaar steken de verenigingen weer veel energie in de Nationale Sportweek. Zo zijn er op de kalender al meer dan 20 activiteiten te vinden en komen er op de beweegmarkt ook 15 verenigingen/organisaties hun aanbod promoten. Zo is er voor iedereen wat te kiezen. Jonge mensen, minder jonge mensen, mensen met of zonder beperking hebben allemaal mogelijkheden om hun sport te vinden. Dat is toch geweldig!”, aldus Kleissen.

Senioren
Op 21 september van 9.00 tot 12.00 uur is de Beweegmarkt voor senioren bij Sport- en recreatiecentrum de Beemd in Lochem. Een markt waar zo’n 15 verenigingen en organisaties uit de gemeente Lochem hun sport- en beweegaanbod actief promoten. Wie (weer) (meer) wil gaan bewegen kan zeer waarschijnlijk wel iets vinden op de gratis toegankelijke beweegmarkt.

Eredivisie
In deze Sportweek wordt er een oefenwedstrijd van volleybalteams uit de eredivisie gespeeld bij Avanti. Ook daar is de toegang gratis. Er kan kennisgemaakt worden met tafeltennissen bij LTTC de Toekomst, Bowls spelen bij ’t Overschotje, verschillende zaalsporten proberen bij Óvera, hockeyen in Epse en meedoen met talloze sportactiviteiten bij Brinio in Lochem.

Andere activiteiten zijn: zwemmen, aquarobics, tennis, hardlopen, moutainbiken, gymnastiek, bridge, paardensport, badminton, (G)-voetbal en fitness work-outs.

Het hele Nationale Sportweek programma staat op de website van de Sportraad.
Of bekijk de flyer door te klikken op de link: flyer_sportweek_2016_lochem