Fietsen naar het werk wordt voortaan beloond

0
(Foto: pixabay.com)

LOCHEM – Fietsen naar het werk en tegelijkertijd sparen voor cadeaus en mogelijk zelfs contant geld. Dat is de gedachte achter Slim & Snel. Sparen gaat via een app. De ‘beloning’ wordt betaald door de Regio Stedendriehoek, waaronder ook Lochem valt.

De app Slim&Snel
De app Slim&Snel

Coach
Het idee is dat mensen die gaan fietsen een speciale app downloaden voor Android– of iOS-smartphones en zo al fietsend punten en geld bij elkaar sparen. De app fungeert verder als een soort coach die alle ritten, tijden en kilometers registreert en op basis daarvan feedback geeft.

Punten
Doordat de kilometers worden geteld worden punten verzameld. Er is ook sprake van levels. Promotie geeft ook weer recht op punten en de kans om een prijs te winnen, zoals een ballonvaart of een weekend aan zee.

Geld
Wie overstapt van de auto op de fiets voor meer dan de helft van alle ritten van huis naar het werk kan geld worden verdiend. Er is een werkgeversverklaring voor nodig en vervolgens wordt elke rit in de spits die eerder met de auto werd gereden, geteld. Zo kan in 9 maanden 190 euro bij elkaar worden gefietst.

Hoe werkt het?

Uitleg van de App