Museum MORE: Bob Ross-fans moeten nog even wachten

0
De poster van de tentoonstelling van werk van Bob Ross (bron: Museum MORE)

GORSSEL – De wereldwijd allereerste solotentoonstelling van schildercoach en cultfiguur Bob Ross (1945-1995) in Museum MORE in Gorssel kan niet zoals gepland op 8 november beginnen. Het museum is vanaf morgen tijdelijk gesloten. Corona laat de fans van Ross nog even geduld oefenen. De kaartverkoop is tijdelijk gestopt.

“Lets build a happy little cloud. Lets build some happy little trees.” Veel kijkers van de nog altijd veel herhaalde serie ‘The Joy of Painting’ kennen dit soort quotes van Bob Ross. In een krap half uur kwam een schilderrij tot stand. Velen, zo niet de meeste mensen, keken en kijken vooral omdat de stem van Bob Ross rustgevend vonden. Sommigen gebruikten het zelfs om in slaap te vallen. Slow TV.

Iedereen kan schilderen

Mensen die wél voor de schildertechnieken kwamen stelde hij steeds gerust. Volgens Ross kan iedereen schilderen en fouten maken bestond niet in zijn wereld: “There are no mistakes, just happy accidents”, zo zei hij ooit.

Boze tongen beweren dat het werk van Bob Ross geen echte kunst is. Directeur Ype Koopmans van Museum MORE zei woensdag in het NOS Journaal dat alleen dat gegeven al interessant genoeg om de tentoonstelling te organiseren. “Dat moet dan maar eens onderzocht worden”, zo vindt hij.

Via DEZE LINK is dit NOS Journaal terug te kijken. Het item over Gorssel begint na 11:25 minuten.

Kaarten blijven geldig

De tentoonstelling in MORE, waar veertig doeken van Ross te zien zullen zijn, zou zondag opengaan voor het publiek en veel kaarten waren al verkocht. De bezitters daarvan kunnen deze bewaren en deze, als de musea weer open mogen, omboeken naar een andere datum. Maar ook het geld terugvragen is een optie. Meer informatie hierover is te vinden op DEZE pagina op de website van MORE.