Mondkapjes? Breng ze naar arts of zorginstelling!

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Mondkapjes. Huisartsen en zorginstellingen zitten erom te springen. De indruk bestaat dat particulieren en bedrijven ze nog wel op de plank hebben liggen. Het verzoek is dan ook: breng ze naar plekken waar ze nu het hardst nodig zijn.

De mondkapjes zijn normaal gewoon te koop bij doe-het-zelf-zaken en worden gebruikt door mensen die moeten boren, schuren of schilderen. Verder hebben bouw- en schildersbedrijven ze vaak in voorraad. Net als industriële- en carrosseriebedrijven.

Maatregelen

Artsen hebben zelf al maatregelen genomen waardoor ze minder mensen zien. En bij sommige mondkapjes is het mogelijk om ze te steriliseren en te hergebruiken.

Het RIVM stelt dat mondkapjes voor individuele mensen niet heel zinvol zijn. Het vermijden van sociale contacten en anderhalve meter afstand houden van andere mensen is effectiever.

Vliegtuig

Overigens is afgelopen nacht een vliegtuig met mondkapjes en handschoenen geland op Schiphol. Dit is een schenking van Chinese partners van KLM. De luchtvaartmaatschappij schenkt ze aan zorginstellingen in het land. Het zou gaan om 80.000 mondkapjes.

LochemsNieuws ontvangt graag berichten van schenkers en/ontvangers van mondkapjes. We besteden er graag aandacht aan. (info@lochemsnieuws.nl.transurl.nl)