Mitra erg blij met stek op de Markt

0
Tim Lamers van Mitra Lochem (foto: LochmsNieuws)

LOCHEM – Afgelopen voorjaar verhuisde Mitra in Lochem van een winkel bij de Jumbo naar een mooie centrale locatie op de Markt. Eigenaar Tim Lamers is maar wat blij met die stap. “In deze ruimte kunnen we ons ei echt kwijt. Nu zijn we wat Lochem verdient: een echte wijnhandel-slijterij”, zo zegt hij. En mensen lopen nu gemakkelijker even binnen.

Aanvankelijk vond Tim Lamers het voormalige pand van de natuurdrogist De Klaproos en nog eerder van dagblad GOC, een voorloper van de Stentor, wat groot. “Nu denk ik al regelmatig: had ik maar nog meer ruimte. En in deze coronatijd is het prettig dat je een routing in de winkel kunt aanbrengen zodat de anderhalve meter in acht kan worden genomen.”

De plek voldoet ook aan een andere belangrijke eis en dat is de aanwezigheid van parkeerruimte op korte afstand: “Want we lopen graag even met de klant mee om een doos in de auto te zetten als dat gewenst is”, zo zegt Lamers.

Wijnkenner

Hij is zelf een wijnkenner bij uitstek en het assortiment is dan ook enorm. Vele soorten en uit alle windstreken. Maar de keuzemogelijkheden zijn ook groot als het gaat om whisky, port en vooral ook speciaalbieren. Meer 600 soorten en merken staan in schappen. Een passend advies krijgt de klant er in alle gevallen gratis bij.

‘Mitra Lamers & Kroezen’ prijkt op de winkel aan de Markt. Samen met zijn partner heeft Lamers ook zaken in Enschede (2x) en Doetinchem. “Ik ben minstens drie dagen in de week zelf aanwezig in de Lochemse winkel’, zegt Lamers. Door de aansluiting bij Mitra wordt geprofiteerd van onder meer de huis-aan-huisfolders en inkoopvoordelen. “Maar we zijn van huis uit vrije slijters en dat zorgt voor jus, of de kers op de taart”, aldus Tim Lamers.

Aandacht

Aandacht voor de klant staat hoog in het vaandel. Zo wordt altijd veel aandacht besteed aan het inpakken van cadeaus. “En dan maakt het niet uit of je een fles van 5 of van 100 euro koopt. We besteden er dezelfde aandacht aan. Ik heb altijd vijf soorten inpakpapier en verschillende linten in huis om mee te variëren. Dat is ook leuker als je met twee cadeaus naar hetzelfde feestje gaat. Niet alles hetzelfde”, zo klinkt het. “Dat inpakken duurt soms wat langer maar de klant die even moet wachten ziet dan wel wat er gebeurt en wil dan vaak ook zo’n mooi geschenk.”

Wie eens goed wil uitpakken kan ook terecht voor cadeaupakketten in alle denkbare soorten en maten. Er staan er altijd een paar klaar maar ze kunnen ook naar wens worden samengesteld. Ook hierbij kan worden gedacht aan bierpakketten, met wijn of met gevarieerde dranken.

Ambassadeurs

Met name de speciale aandacht en een deskundig advies zorgen volgens Tim Lamers voor de broodnodige mond-tot-mondreclame. “We hebben een aantal vaste klanten die echte ambassadeurs voor onze winkel zijn geworden”, zo voegt hij eraan toe. Aan de andere kant zijn er nog altijd mensen die bij het binnenlopen roepen dat ze niet wisten de Mitra is verhuisd. Dat is toch alweer zo’n zeven maanden geleden.

Meer thuisgebruik

Corona is wel van invloed maar niet per se in negatieve zin. De feestjes thuis zijn natuurlijk veel minder geworden, wat zich onder meer vertaalt in vermindering van verhuur van thuistaps. Maar aan de andere kant is het thuisgebruik van dranken door de sluiting van de horeca natuurlijk flink toegenomen. “Je merkt dat mensen bereid zijn om meer te spenderen aan bijvoorbeeld wijnen en helemaal in deze maand”, aldus Tim Lamers. Hij tipt ook nog dat hij 8 soorten champagne in huis heeft, zodat er met de jaarwisseling toch nog wat te ‘knallen’ valt.

Om de toeloop wat te spreiden worden de winkeltijden wat uitgebreid. Op 20 december is er een koopzondag en van 21 tot en met 23 december is de winkel tot 20.00 uur geopend.

Mitra Lamers & Kroezen
Markt 6
Lochem
Telefoon: 0573 255 714