Meedenken met Lochem (MmL) wordt ‘bondgenoot’ van BBB

0
Fractievoorzitter Lex de Goede van Meedenken met Lochem. (foto: MmL)

LOCHEM/GORSSEL – Meedenken met Lochem (MmL) wordt Boer Burger Bondgenoot. De Boer Burger Beweging (BBB) doet niet mee aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen maar zoekt verbinding met lokale partijen. De samenwerking uit zich in een bondgenootschap waarbij beide partijen elkaars programma respecteren en hun best doen om elkaars belangen te dienen, de één lokaal, de ander landelijk.

Meedenken met Lochem is sinds 4 jaar actief is in de raad van de gemeente Lochem.
Fractievoorzitter Lex de Goede: “Meedenken met Lochem onderscheidt zich door een gezonde, nuchtere kijk op politieke issues en een helder en fris geluid waarbij geen heilige huisjes bestaan. Onder meer op het gebied van duurzaamheid en woningbouw zet MmL kritische kanttekeningen waarbij het belang van de inwoners en óndernemers van
Lochem voorop staat.”

Verbintenis

Een lokale partij hoeft zich niet te houden aan conventies van een groter geheel, maar heeft ook niet de voordelen van een verbintenis met een ‘moederpartij’, zoals een gemakkelijke ingang bij de provinciale en landelijke politiek. Om het voordeel van een onafhankelijke partij te combineren met een landelijke ingang is besloten om samen te gaan werken met BBB. Voor MmL betekent dit dat door het bondgenootschap de ‘Haagse’ kennis gemakkelijker wordt gedeeld maar ook dat lokale belangen landelijk beter onder de aandacht gebracht kunnen worden vice versa.

Lex de Goede: ‘MmL verheugt zich op de samenwerking en denkt zich na de gemeenteraadsverkiezingen van maart door het bondgenootschap nog beter in te kunnen zetten voor de inwoners en de ondernemers van de gemeente Lochem.”

Stemmen

MmL behaalde 4 jaar geleden ongeveer 1.000 stemmen. Dat was goed voor 1 zetel in de gemeenteraad. De BBB kreeg vorig jaar, tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer, dik 1400 stemmen. Vooral in Laren was de partij van Caroline van der Plas uit Deventer populair. Waarschijnlijk was een deel van de stemmen afkomstig van kiezers die lokaal gewoonlijk op Gemeentebelangen stemmen.

Meer informatie op: www.meedenkenmetlochem.nl