Marleen van der Meulen spreekt met Jan Terlouw over energie

0

GORSSEL – Marleen van der Meulen, de Gorsselse die op de landelijke kieslijst van D66 staat, heeft een video gepubliceerd waarin ze met Jan Terlouw praat over energie. Van der Meulen en Terlouw zijn het eens dat de omslag van fossiele naar duurzame energie een internationale aanpak vereist.

klik op de afbeelding boven dit bericht om de video te bekijken…

Marleen van der Meulen is een voorstander van energieproductie in Afrika. Dat vertelde ze eerder al tijdens een uitzending van Allemaal1.tv (zie video onder dit bericht). Jan Terlouw deelt haar mening. Hij zegt in het korte interview onder meer dat woestijnen zeer geschikt zijn voor de productie van energie uit zon. “Die woestijnen deugen verder toch nergens voor”, aldus Terlouw.

Stroom of waterstof

Via met de zon meedraaiende spiegels kun je in de woestijn veel elektriciteit en/of waterstof produceren. Critici van dergelijke plannen wijzen graag op problemen met het transport naar onze contreien. Terlouw zegt daarover dat de beschikbaarheid van zon net zo ongelijk is verdeeld over de wereld als die van olie. Hij wijst erop dat de wereld er in de vorige eeuw toch in is geslaagd om olie beschikbaar te maken tot in het kleinste dorp in de verste uithoek van de wereld. Hij meent dat dit ook met duurzame energie moet kunnen lukken.

Investeren

Wat Terlouw betreft moeten overheden investeren in dergelijke projecten en liefst in internationaal verband. Nu komen investeringen nog vooral van particuliere beleggers. Investeringen in Afrika zouden verder het leven van de mensen daar kunnen verbeteren waardoor ze hun heil niet elders hoeven te zoeken.

Marleen van der Meulen publiceert op haar website marleenvandermeulen.nl vlogs en interviews. De inwoonster van Gorssel staat op plaats 38 op de kieslijst van D66 en probeert op 17 maart tijdens de parlementsverkiezingen zoveel mogelijk stemmen te krijgen. In de Lochemse gemeenteraad is ze fractievoorzitter van D66.

Bekijk hieronder de uitzending van Allemaal.tv met Marleen van der Meulen. Spoel door naar 57,55 minuten.