Man met onderkoelingsverschijnselen uit Berkel gevist [update]

0
Brandweermensen en ambulancepersoneel ontfermden zich over de te water geraakte man (foto: 112 Oost Gelderland)

LOCHEM/ALMEN – De brandweer van Almen heeft dinsdag aan het begin van de middag een man gered uit het water van de Berkel waar deze de Dochterenseweg kruist. Het slachtoffer gleed uit tijdens het uitlaten van de hond. 

De melding kwam kort voor half twee en brandweer van Almen rukte uit. De man kon niet op eigen kracht uit het ijskoude water komen. Eenmaal op het droge bleek hij goed aanspreekbaar maar hij vertoonde onderkoelingsverschijnselen. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over het slachtoffer en brachten hem naar het ziekenhuis. De man bleek hartpatiënt te zijn.

Er was aanvankelijk sprake van verschillende lezingen. Eerst zou het om het Twentekanaal gaan en daarna over een sloot. Die sloot blijkt nu dus de Berkel te zijn. Eenmaal op het droge werd de al wat oudere man in de auto van een brandweerofficier naar de ambulance gebracht. De ziekenwagen kon de plek van het incident niet bereiken vanwege de drassige ondergrond.

De politie ontfermde zich over de hond en de auto van de drenkeling. De onfortuinlijke man maakt het naar omstandigheden goed.