Eén loket voor zorg, jeugd en inkomen in gemeente Lochem

2
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gemeente Lochem start op 1 januari 2019 met één loket voor zorg, jeugd en inkomensondersteuning. Deze integrale toegang tot ondersteuning gaat ‘t Baken heten. Het wordt gevestigd in het gemeentehuis in Lochem en op een nog te bepalen locatie in Gorssel.

Voorstel
‘t Baken komt in de plaats van het Zorgloket, Centrum voor Jeugd en Gezin en het Gebiedsteam Lochem. Vooralsnog is het een voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad. De raad neemt in februari een besluit over het beschikbaar stellen van het benodigde budget.

Centraal
De gemeente is sinds 2015 verantwoordelijk voor de taken op het gebied van zorg en ondersteuning. Tot nu toe konden inwoners op verschillende plekken terecht met hun vragen. Dat is na volgend jaar dus voorbij en komt er een centraal loket. Dat is overigens geen klassiek loket waar iemand zit te wachten. De consulenten laten zich zien op onder meer scholen en bij huisartsen en komen indien nodig aan huis.

Netwerk
Daarnaast kan contact worden gezocht via telefoon, mail en een website. Het is de bedoeling dat de consulenten samen met de inwoner binnen zijn/haar netwerk op zoek gaat naar een passende oplossing. Lukt dat niet binnen het eigen netwerk dan wordt
gezocht naar een andere oplossing.

2 REACTIES

Comments are closed.