Loetje en MORE openen evenementenzaal in Gorssel

0
Museum MORE en Loetje in Gorssel. (foto: LochemsNieuws)

GORSSEL – In hotel-restaurant Loetje (voorheen De Roskam) in Gorssel is donderdagmiddag (15/9) de zaal ‘Residentie de Roskam’ feestelijk geopend. De fraai gerestaureerde zaal met de karakteristieke glas-in-lood-ramen is vanaf nu beschikbaar feesten, vergaderingen, presentaties en diners. Directielid Albert Hartink van de Melfund Groep, waar MORE onder valt en Tom van ‘t Hek spraken de genodigden toe.

Albert Hartink van museum MORE. (foto: LochemsNieuws)
Albert Hartink van museum MORE. (foto: LochemsNieuws)

Museum
Hartink wordt ook wel de rechterhand van Hans Melchers genoemd. Die laatste is eigenaar van zowel het museum als van het naastgelegen pand waar Loetje is gevestigd. Hij vertelde onder meer dat MORE momenteel gemiddeld 8000 bezoekers per maand trekt. Spiegelen aan vooraf vastgelegde verwachtingen kan hij die cijfers niet. ,,We zijn vanuit de onderbuik begonnen”, zo hield hij de zaal met voornamelijk ondernemers uit de regio voor.

Cultuur
Hartink die, ondanks het feit dat zijn achternaam op ‘ink’ eindigt, een betrekkelijke nieuwkomer is in de Achterhoek prees ‘de fantastische ondernemende cultuur van het oosten’. ,,We willen nooit meer weg”, zo liet hij daarop volgen.

Van ‘t Hek
Na een flitscursus kunst kijken in het museum, volgde een spreekbeurt van Tom van ‘t Hek, oud-hockeyer, radiopresentator bij BNR en jongere broer van… Ook hij stelde het ondernemerschap centraal aan de hand van enkele fraaie voorbeelden.
Hierover meer in een apart artikel.

De serre van de zaal Residentie De Roskam, met buiten de zijgevel van Museum MORE (foto: LochemsNIeuws)
De serre van de zaal Residentie De Roskam, met buiten de zijgevel van Museum MORE (foto: LochemsNIeuws)

Zaal
De nieuwe zaal van Loetje en MORE is te verdelen in vier quadranten zodat, afhankelijk van de activiteit, ruimte ontstaat voor minimaal 18 en maximaal 300 personen. Er zijn faciliteiten zoals wifi, een geluidsinstallatie en aansluitingen voor presentaties. Meer informatie over de zaal is  te krijgen via 085-0430281 of zalengorssel@loetje.com