Home Nieuws Politiek/bestuur Lochem zoekt (veel) medewerkers voor stembureaus in maart

Lochem zoekt (veel) medewerkers voor stembureaus in maart

0

LOCHEM/GORSSEL – De gemeente Lochem is op zoek naar mensen die willen meewerken in de stembureaus in de gemeente tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart. De stembureaus gaan mogelijk langer open en daarom zijn meer mensen nodig dan tijdens eerdere verkiezingen. Ook zijn er meer stembureaus dan voorheen.

Aanmelden kan HIER.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Wij zoeken mensen die willen meewerken in onze stembureaus. Help mee om deze verkiezingen goed en coronaproof te laten verlopen!” Deze oproep van de burgemeester wordt vanaf vandaag (30/11) ondersteund met de landelijke campagne ‘Elke stem telt’. Alle Nederlandse gemeenten samen hebben ongeveer 70.000 mensen nodig om de stembureaus te bemensen.

Meerdere dagen

De gemeente zoekt mensen voor meerdere data. Er is een wetsvoorstel in de maak om vervroegd stemmen en eventueel stemmen per brief mogelijk te maken. Om drukte te vermijden zijn er volgend jaar 30 in plaats van de gebruikelijke 20 stembureaus. Ook daarom zijn meer medewerkers nodig. Elk stembureau telt 7 leden, waaronder een gastvrouw of -heer. Daarnaast zijn er reserveleden nodig die snel kunnen inspringen als dat nodig is. In totaal zijn minimaal 210 mensen nodig.

       Dit is wat de gemeente vraagt:

  •  Uw hulp. Vraag mogelijk ook uw buren of gezinsleden vanaf 18 jaar en kiezer zijn
  • U bent beschikbaar op 15, 16 en/of 17 maart 2021
  • U bent beschikbaar op maandag 15 maart en/of dinsdag 16 maart 2021 van 08.00 tot 18.00 uur. Het tellen van de op deze dagen uitgebrachte stemmen moet op woensdag 17 maart na 21.00 uur in het gemeentehuis van Lochem gedaan worden.
  • U bent op woensdag 17 maart 2021 beschikbaar van 07.00 uur totdat alle stemmen geteld zijn. Dat is ná 24.00 uur (afhankelijk van het aantal te tellen uitgebrachte stemmen)
  • U bent gastvrij en nauwkeurigDe gemeente stelt hier tegenover:
  • Een goede online training zodat u weet wat u te wachten staat op het stembureau
  • Alle maatregelen die nodig zijn voor uw veiligheid en gezondheid op het stembureau.
  • Alle hulp en materialen die nodig zijn om de dag van de verkiezing goed te laten verlopen
  • Een vergoeding voor uw inzet. De vergoeding is € 260,00 bruto. Consumpties zijn voor eigen rekening.
  • Een gezellige sfeer op het stembureau

Zodra de Tweede Kamer de regels definitief heeft vastgesteld, krijgt iedereen die zich bij de gemeente aanmeldt bericht.