Lochem verslaat Ruurlo; Witkampers verliest in Warnsveld

0
Ruurlo en Lochem bij aanvang van het duel (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM – Sportclub Lochem heeft zondag (8/4) het uitduel in en tegen Ruurlo met 0-1 gewonnen en deed goede zaken op de ranglijst. Witkampers verloor uit met dezelfde cijfers van de nieuwe koploper Warnsveldse Boys.

Lochem kon de drie punten mee naar huis nemen dankzij een doelpunt in de 32-ste minuut, dat werd gescoord door Mark Donkelaar. Achteraf blijken die punten goud waard. Lochem staat vierde in de klasse 3B en dreigde na slechts 3 behaalde punten uit de laatste 4 wedstrijden de aansluiting met de top wat kwijt te raken.

Aansluiting
Die aansluiting met de nummers 2 en 3 is in één klap terug. Tegenover de winst van geel-blauwen staat een verlies van SV Helios Deventer en een gelijk spel vab Colmschate, dat tweede staat. Helios is nu nog slechts 1 punt verwijderd en Colmschate heeft 2 punten meer, maar de laatste heeft ook 2 wedstrijden meer gespeeld.

Warnsveldse Boys (40 punten) gaat na de thuisoverwinning op Witkampers fier aan kop en is 6 punten los van de nummer 2 (34). Lochem (32) staat op 8 punten. Ook Warnsveld heeft overigens een wedstrijd meer gespeeld dan Sportclub Lochem. Komende zondag komt SV Heeten op bezoek op De Elze.

Witkampers
Witkampers haalde slechts 1 punt uit de laatste 5 wedstrijden en dreigt qua puntenaantal in de gevarenzone te komen. Maar de Larenaren hebben hun lot voor een groot deel nog in eigen handen omdat het nog 5 inhaalwedstrijden tegoed heeft, waaronder de derby tegen Lochem. De eerstvolgende inhaalmatch staat voor aanstaande donderdag op het programma. Dan wacht hekkensluiter SV Turkse Kracht. Dat duel wordt in Deventer gespeeld.