Lochem peilt mening over dienstverlening en leefbaarheid

Gemeente plant boom voor elke 25e jongere die meedoet

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Via het inwonerpanel Lochem Spreekt gaat de gemeente Lochem de meningen peilen over leefbaarheid, dienstverlening en de samenwerking tussen gemeente en inwoners. Daarnaast wordt een steekproef gehouden onder 1500 inwoners. De peiling start woensdag (30 augustus) en loopt tot en met 24 september. Eind oktober worden de resultaten verwacht.

In de peiling staan vier maatschappelijke thema’s centraal: Woon- en leefomgeving, de relatie inwoner-gemeente, gemeentelijke dienstverlening en welzijn en zorg. De thema’s komen terug in vragen zoals: Wat vindt u van de voorzieningen in uw buurt? Voelt u zich thuis in uw buurt? En: Betrekt de gemeente u genoeg bij plannen?

Jongeren

Ruim 1100 jongeren en jongvolwassenen krijgen een brief van het college met de vraag om mee te doen aan de peiling. Voor elke 25e deelnemer uit deze groep plant de gemeente een boom.

Aan de hand van de resultaten kijkt de gemeente hoe de dienstverlening verbeterd kan worden. Het is de bedoeling om in het najaar via www.lochem.nl en het gemeentenieuws in de Berkelbode te laten weten hoe dit kan worden bereikt. De resultaten van het onderzoek zijn eind dit jaar ook te vinden op het dashboard van www.waarstaatjegemeente.nl.

Aanmelden

Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen.
Aanmelden kan via www.lochemspreekt.nl. Aanmelden is gratis en deelnemers krijgen
een e-mail zodra er een nieuw onderzoek start. Wie niet digitaal-vaardig is kan ook op papier meedoen. Hiervoor kan contact worden gezocht met Moventem, het onderzoek- en adviesbureau dat het Lochem Spreekt beheert. Telefoon (0575) 84 37 38. Dan worden de vragenlijst en de uitkomst van elk onderzoek naar het huisadres gestuurd.