Lochem morst punten; Witkampers speelt gelijk [video]

0
SV Heeten pakte 3 punten af van Sportclub Lochem (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft de week waarin de vereniging 100 jaar bestaat minder feestelijk afgesloten. De thuiswedstrijd tegen SV Heeten werd met 1-2 verloren. Witkampers speelde gelijk tegen Eerbeekse Boys (1-1).

Lochem begon goed gemutst aan de wedstrijd maar liep voor rust geheel onverwachts tegen een tegentreffer op. Thomas van der Worp bracht bijna onmiddellijk de stand weer in evenwicht en de hoop terug in de Lochemse harten die zo graag willen meedoen om de bovenste plaatsen in de klasse 3B in dit jubeljaar.

Penalty
De thee was amper op toen Heeten een penalty kreeg toegewezen (zie video hieronder). Die ging vlekkeloos in het net, waarna de blauw-gele brigade wist wat er moest gebeuren: scoren. Dat lukt de laatste echter niet zo makkelijk. De tweede helft duurde 52 minuten maar leverde na de genoemde strafschop weinig spektakel meer op. En al helemaal geen doelpunten. De broodnodige 3 punten gingen derhalve mee naar Heeten.

Witkampers
Witkampers verspeelde zondagmiddag 2 punten in een thuisduel tegen Eerbeekse Boys. Afgelopen donderdag wonnen de Larenaren nog van Turkse Kracht. Door de behaalde punten en nog een paar inhaalwedstrijden tegoed is Witkampers nagenoeg veilig. Het staat nu tiende (van 14). Het mag volgende week zondag (19/4) nogmaals tegen Turkse Kracht en kan dan mogelijk opnieuw 3 punten opstrijken.

De Derby
Witkampers speelt aanstaande donderdag thuis een inhaalduel tegen Wijhe. Lochem treft volgende week zondag precies dezelfde tegenstander in een uitwedstrijd. En op donderdag 26 april, op de vooravond van Koningsdag, spelen Witkampers en Lochem de eerder afgelaste derby tegen elkaar. Dit gebeurt in Laren. De aanvangstijd wordt 19.00 uur of 19.15 uur.

Lochem staat vierde. Koploper Warnsveldse Boys hielp een beetje mee door uitgerekend twee punten te laten liggen bij hekkensluiter Turkse Kracht (1-1). Met nog 7 competitiewedstrijden voor de boeg is er nog veel mogelijk, maar de schouders moeten er dan wel flink onder.

Hieronder en video van de penalty die Lochem de 3 punten kostte (uitslagen en stand daaronder):