Drie nieuwe tegenstanders voor Spc Lochem en Witkampers

0
Sportclub Lochem (foto: LochemsNieuws.nl)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Laren spelen komend seizoen opnieuw in 3e klasse B (Oost, zondag). In deze competitie zijn drie nieuwkomers opgenomen. Dit zijn VV Activia uit Twello, SV Epe en het Apeldoornse Robur et Velecitas.

Daarmee is het aantal clubs in 3B terug op 14. De kampioen van afgelopen seizoen, Wansveldse Boys, mag het een trapje hoger proberen. Eerbeekse Boys degradeerde en gaf bovendien aan verder te willen gaan als zaterdagamateur. VV Ruurlo is mede op eigen verzoek terug in de klasse 3C, waar het van 2009 tot 204 ook al speelde.

Ruurlo naar 3C
Ruurlo moest in 3B als meest zuidelijke vereniging vaak het verst reizen, zoals naar de Veluwe en zelfs Zwolle. In 3C speelt het eerste van Ruurlo meestal wat dichter bij huis. De clubs in die competitie komen uit de Achterhoek, Liemers en de regio Arnhem.

De wedstrijden tegen de ‘buren’ uit Lochem en Laren zijn door de overstap van de Ruurloërs van de baan. De KNVB streeft overigens naar een ‘geografisch logische’ competitie-indeling. En van de gedroomde derby tegen Reünie Borculo komt het niet. Reünie is ingedeeld bij de ‘Twentse’ klasse 3A.

De derby tussen Sportclub Lochem en VV Witkampers blijft overeind. Dit is goed nieuws voor beide clubs. Het gaat om de best bezochte wedstrijden in de regio en is dus ook in financieel opzicht niet onbelangrijk.

Bekijk in het overzicht hieronder de indeling van de 3e klasse B voor het komend seizoen. Het speelschema wordt op 17 augustus gepubliceerd.

De rangschikking in dit overzicht is uiteraard volkomen willekeurig.