Lochem krijgt beweegmarkt voor senioren tijdens Nationale Sportweek

0
(foto: rgbstock.com)

LOCHEM – Op woensdag 21 september houdt de Sportraad Lochem in samenwerking met de Beemd en de Stichting Welzijn Lochem een beweegmarkt voor ouderen. Deze wordt gehouden bij zwem- en sportcentruem de Beemd en valt midden in de Nationale Sportweek (17-25 september).

bewegenPresenteren
Tijdens de beweegmarkt presenteren verenigingen, groepen en organisaties met een sport- of beweegaanbod zich aan Lochemers van 55 jaar of ouder. De senioren krijgen zo een overzicht van alles wat hun gemeente te bieden heeft op het gebied van sporten en bewegen.

Gezond en vitaal
Mathijs Jonkers, Verenigingsondersteuner Sport: ,,Gezond en vitaal blijven is erg belangrijk voor de 55-plusser. Om gezond en vitaal te blijven is het belangrijk dat men in beweging blijft. Dat hoeft niet gelijk een zware sport te zijn, sporten met een lichte inspanning of denksporten helpen een mens ook om langer vitaal te blijven.”

Hele gemeente
De markt – die bedoeld is voor mensen uit de hele gemeente – speelt zich af in het zwembad, in de zaal maar ook buiten bij de Beemd. Aanbieders uit andere kernen dan de stad Lochem worden dan ook aangemoedigd om zich te melden als deelnemer. Jonkers: ,,Het mooie aan één gezamenlijke markt is dat men gelijk weet wat er allemaal in de gemeente te doen is. Senioren kunnen hierdoor over de grenzen van de kern heen kijken. Misschien zijn ze wel op zoek naar een activiteit die niet in de eigen kern beoefend wordt, maar wel in een andere kern. Het zou dan zonde zijn als dat gemist wordt.”

sportraad lochemAanmelden organisaties
Om de beweegmarkt tot een succes te maken kan dit niet zonder de vele organisaties die de gemeente rijk is. Daarom worden verenigingen, beweeggroepen en organisaties die een sport- en/of beweegaanbod hebben voor de 55-plusser uitgenodigd om zichzelf op de markt te presenteren.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Mathijs Jonkers via vo@sportraadlochem.nl