Laren: Najaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Jemen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LAREN – Sam’s Kledingactie houdt zaterdag 21 september een actiedag in onder meer Laren. Daar worden dan weer kleding en schoenen ingezameld. Dit kan bij de familie Dinkelman aan de Boomkampsweg 9, bij de familie Koeslag aan de Sportparkweg 20 en bij de familie Wink aan de Kotten 2. Zij zijn dan van 10.00-12.00 uur aanwezig om de spullenn in ontvangst te nemen. De opbrengst is dit keer bestemd voor humanitaire hulp in Jemen. 

Actiedagen

Sam’s Kledingactie houdt ieder voorjaar en najaar landelijke actiedagen. Honderden vrijwilligers in het land zamelen overigens bijna het hele jaar door kleding in. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Humanitaire ramp

Sinds het begin van het conflict in Jemen, in 2015, blijft de humanitaire crisis verergeren. Het land wordt geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld van dit moment, Ongeveer 80% van de bevolking – 24,1 miljoen mensen – heeft behoefte aan hulp. 14,3 miljoen mensen verkeren in levensgevaar door honger, ziekte en door oorlogshandelingen.

Kwetsbaar

Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Kwetsbare bevolkingsgroepen in 230 van de 333 districten zijn blootgesteld aan hongersnood. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.

Levensreddende noodhulp

Cordaid biedt de meest kwetsbare mensen, zoals kinderen zonder ouders, of kinderen met alleen hun moeder, opa’s en oma’s met kleinkinderen en gezinnen met gehandicapte gezinsleden levensreddende noodhulp.

Distributie noodhulp

Momenteel zorgt Cordaid samen met de lokale Jemini-partnerorganisatie Yamaan voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode en er worden hygiënepakketten uitgedeeld met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens worden aan deze kwetsbare mensen voedselbonnen en geld voor onderdak verstrekt.

Projecten

Meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd is te vinden op: www.samskledingactie.nl